corrosion

Corrosion management

Liefst 30% van alle schadegevallen door corrosie zijn vermijdbaar. Met andere woorden, een uitgekiende corrosiestrategie kan u mogelijk heel wat kosten besparen. En al zeker als u er in de ontwerpfase mee begint. Niet zeker hoe u dat concreet aanpakt? Met Sirris aan uw zijde, zet u in op preventie, monitoring en opvolging. Ook voor schadeanalyse kan u op ons rekenen.

Contacteer ons

corrosion bridge

Bouwen aan een sterke concurrentiepositie

Nog al te vaak staat corrosie pas in de laatste fase van productontwikkeling op de agenda. Maar dan is er doorgaans geen tijd en budget meer voor een doordachte oplossing. Het gevolg is een verhoogde kans op vroegtijdige falingen, milieu-impact en imagoverlies. Corrosiemanagement is dus niet alleen cruciaal voor uw assetmanagement, maar ook een noodzaak om uw concurrentiepositie gaaf te houden.

Corrosion test

Corrosie: soms dichterbij dan u denkt

Wie denkt aan corrosiegevoelige sectoren, komt al snel uit bij de maritieme en offshore wereld, waterzuiveringsstations, luchtvaart en de procesindustrie. Maar corrosie treft ook veel kleinere componenten. Denk aan machineonderdelen, snijgereedschap en tandwielen. Zo goed als elk industrieel bedrijf krijgt dus ooit te maken met corrosie. Onze deur staat dan ook open voor iedereen   – of u nu nieuwe producten ontwikkelt of te maken krijgt met corrosie in uw productieomgeving.

Hoe Sirris kan helpen

Als allround innovatiepartner zoeken we oplossingen voor uw afgelijnde én roestige vragen.

Materiaalkeuze

Twijfelt u tussen bepaalde materialen of coatings? Vragen over de levensduur van uw producten? Of wilt u nieuwe opties verkennen? We staan u graag bij met objectief advies, gebaseerd op jarenlang onderzoek naar de impact van omgevingen op metalen.

Detectie en monitoring

Aan de hand van metingen op het terrein helpen we u om corrosie beter te detecteren, monitoren en opvolgen. Denk bijvoorbeeld aan offshore assets of corrosie onder isolatie (CUI), waar sensortechnologie dient om inspecties te optimaliseren door data-analyse.

Schadeanalyse

Krijgt u alsnog te maken met corrosie, dan wil u snel de oorzaak kennen om de schade te beperken en nieuwe toepassingen corrosievrij te houden. Met Sirris aan uw zijde analyseert u elk geval nauwkeurig en trekt u de juiste conclusies .

Simulatie van reële condities

Alle industriële spelers kunnen terecht in ons Coating Lab  en CorrosieLABS , twee praktijklabs om corrosie te onderzoeken. U test er zowel binnen- als buitenfactoren, en waar mogelijk voeren we versnelde corrosietesten uit.

Meer weten over corrosie in de offshore energiesctor?

Onze experten geven tekst en uitleg in een online webinar

 

Jeroen Tacq

Corrosie voorkomen of een halt toeroepen?

Jeroen Tacq, senior ingenieur in ons metaalprogramma, denkt graag met u mee. 

Contacteer ons