Connected manufacturing

Connected manufacturing

Door uw machines te connecteren weet u ogenblikkelijk wat er gebeurt en waarom, en hoe u met gerichte acties verbeteringen kunt doorvoeren in de productie. Dit kan echter overweldigend complex lijken terwijl niet altijd zo duidelijk is wat het opbrengt. Als u er ook zo over denkt, dan helpen wij u om uw productiesysteem te connecteren en kwalitatieve data te benutten om de transparantie en de productiviteit te verhogen, toegesneden op uw doelstellingen en uw business.

Contacteer ons

Connected manufacturing

Connectiviteit als sleutel tot productiviteitsgroei

Als ondernemingen concurrerend willen blijven, moeten ze digitaliseren. De mogelijkheden van verschillende Industrie 4.0-toepassingen zijn bijzonder groot: 

  • Dashboards bieden transparantie op de productievloer.
  • Dankzij de terugkoppeling van productiedata naar ERP kan de planning worden afgestemd op de huidige productiestatus.
  • Er zijn data beschikbaar om processen of de maintenance te optimaliseren.
  • Terugkoppeling van data en inzichten biedt operatoren gerichte ondersteuning.

We gaan uit van uw digitale doelstellingen en helpen u om uw productievloer te connecteren zodat u toegang krijgt tot relevante (realtime)productiedata.

Connected manufacturing

Een veelbelovende strategie voor ieder maakbedrijf

In tegenstelling tot wat je zou verwachten, hoef je geen hightechmachines te hebben om met connectiviteit en digitalisering aan de slag te gaan. Dankzij technologische democratisering is het ook haalbaar voor kmo's met heterogene productiesystemen (bijv. een mix van oude en nieuwe machines). Bovendien is een digitale mindset al net zo belangrijk als technologie. Maar omdat je een bedrijfscultuur niet van de ene op de andere dag verandert, betrekken we er alle stakeholders bij. Op die manier leveren de eerste stappen meteen toegevoegde waarde op.

Voorbereiden op geconnecteerde machines

Met een gevarieerd dienstenaanbod en haalbare stappen houden wij uw connectiviteits- en digitaliseringsproject beheersbaar. Het doel: betekenisvolle impact genereren.

Roadmap voor digitalisering

Op basis van onze ervaring in productiemanagement helpen wij u om uitdagingen, doelstellingen, toepassingen, benaderingen en prioriteiten te identificeren. Zo haalt u maximale toegevoegde waarde uit de digitalisering.
 

De architectuur van uw connectiviteitsoplossing schetsen

Vertrouw op onze expertise om een solide architectuur op te zetten. Samen selecteren we de juiste bouwstenen voor uw toepassing: machine, edge, cloud, integratie van bestaande systemen en nog veel meer.
 

Een proof of concept creëren

Ervaar het potentieel van geconnecteerde productie door machines te connecteren, de juiste data in dashboards te visualiseren en verschillende datagestuurde toepassingen te verkennen. Zo kunt u de toegevoegde waarde op een kosteneffectieve manier beoordelen.  
 

Connectiviteitsnormen en generieke datamodellen

Wij zorgen voor open end-to-end connectiviteit op basis van beschikbare normen. Dit zal de benodigde integratie-inspanningen aanzienlijk verkleinen en u zult beschikken over kwalitatieve data voor datagestuurde toepassingen.

Jakob Kesteloot

Klaar om het potentieel van Industrie 4.0 te ontsluiten?

IoT-ingenieurJakob Kesteloot beantwoordt al uw vragen en geeft onbevooroordeeld advies.

Neem contact op