Conferentie

Winterwind 2023, waar theorie en praktijk samenkomen

Elk jaar komen wetenschappers, ingenieurs, fabrikanten, ontwikkelaars, consultants, investeerders, eigenaars van windparken en providers van exploitatie- en onderhoudsdiensten, alsook vertegenwoordigers van overheidsinstanties uit de hele wereld in Zweden samen. In het kader van Winterwind, de internationale conferentie rond windenergie, bespreken ze er de uitdagingen van windenergieproductie in koude klimaten. Zoals gewoonlijk zullen ook Sirris en de OWI-Lab partners op de afspraak zijn om hun eigen R&D-acties voor te stellen en inspiratie en kennis te verzamelen over windenergie in koude klimaatomstandigheden.

Winterwind, dat sinds 2008 door de Zweedse vereniging voor windenergie wordt georganiseerd, is de belangrijkste bijeenkomst inzake windenergie in koude klimaten; hier bespreekt men immers de uitdagingen van windenergieproductie in koude klimaatomstandigheden. Tijdens de Winterwind-conferentie worden seminars, debatten, een postertentoonstelling, netwerking- en social events, een open innovatiewedstrijd (OIC) en een technische rondleiding georganiseerd. Parallel aan de conferentie gaat ook een vakbeurs door.

De deelnemers zijn professionals in het domein van windenergie: wetenschappers, ingenieurs, fabrikanten, ontwikkelaars, consultants, investeerders, eigenaars van windparken, studenten en providers van exploitatie- en onderhoudsdiensten.

Ook Sirris zal aanwezig zijn, samen met de VUB, zijn OWI-Lab partner.

We geven drie presentaties:

  • 'Gearing up for cold climate validation testing of 15+ MW wind turbine drivetrains' (28 maart), door Sirris
  • 'An active/passive coating stack for surface icing mitigation tested under various climatic conditions' (29 maart), door Sirris
  • ‘Proof of concept of using an existing foundation structural health monitoring system to detect icing’ (29 maart), door de VUB

Het volledige (voorlopige) programma vindt u hier.

Prijzen en registratie: https://winterwind.se/welcome-to-register/

Sirris beschikt over een testinfrastructuur (grootste klimaatkamer) en is actief in lopende R&D-projecten rond ontwikkeling en assetmanagement van windturbines in ruwe omstandigheden. Koude en ijzige locaties zijn een van de onderzoekstopics van het COOCK-onderzoeksproject Fighting Icing en het EU-project Newskin.

 

Datum

27 maart - 29 maart 2023

Locatie

Holiday Club Resort Åre, Sweden
Åre Strand
83752 Åre
Zweden

Google maps

Prijs

Zie details

Contactpersoon

Experts

Lees meer over deze expertise

Datum

27 maart - 29 maart 2023

Locatie

Holiday Club Resort Åre, Sweden
Åre Strand
83752 Åre
Zweden

Google maps

Prijs

Zie details