Wind Energy Summit 2023
Seminarie

Wind Energy Technology Summit, dag 1 - Emerging offshore technologies: floating offshore wind technology seminar

Na twee succesvolle edities organiseert Sirris voor de derde keer de Wind Energy Technology Summit. Dit jaar zullen we twee seminaries over opkomende technologieën koppelen in een tweedaags programma. Op de eerste dag van de Summit focussen we ons op de ontwikkelingen en de uitdagingen in drijvende windturbines op zee.

Het doel van dit seminarie is bedrijven en organisaties informeren en inspireren over opkomende technologische ontwikkelingen in de (offshore) windenergiesector.

Offshore windparken worden steeds vaker gebouwd verder in zee gebouwd, in dieper water, wat het zeer moeilijk maakt om nog met vaste funderingen te werken. Drijvende windturbines kunnen hier een oplossing zijn. Dit geldt eveneens voor die markten waar de nabije kustlijn erg diep is, zoals bijvoorbeeld het geval is in Portugal, Noorwegen en de Westkust van de VS. Deze markten hopen dan ook in de komende jaren op sterke kostenverlaging van drijvende windturbines, zodat ook zij ten volle kunnen gebruikmaken van offshore windenergie. Dit schept opportuniteiten voor de Belgische, en bij uitbreiding, de Europese windsector. 

Verschillende Belgische en internationale sprekers zullen de state-of-the-art, nieuwe marktinzichten en de laatste innovatie trends delen rond dit ontluikende thema. Reeds bevestigde sprekers: World Forum Offshore Wind (WFO), Basque Energy Cluster, Multi-Engineering, Nautilus Floating Solutions (Wind2Grid floating substation project) ,Sener (HiveWind), Saitec.

Tijdens dit event zal ook een delegatie van de Baskische energiecluster deelnemen. Voorafgaand aan het seminarieprogramma dat na de middag start zullen bedrijven de kans krijgen om in een B2B-sessie te interageren met leden van de Baskische energiecluster rond floating wind. Neem voor meer info over en inschrijving voor deze B2B-sessie - een exclusief aanbod voor leden van Sirris, Agoria en Blauwe cluster - contact met ons op.

We sluiten de eerste dag van het even af met een panelsessie, met onder meer Edward Van Melkebeek, Head of Technology bij Parkwind, Eric Finé, Business Development Manager bij Smulders, Jef Monballieu, commercieel manager Offshore Concessies bij Jan De Nul, en Louise Efthimiou, Floating Offshore Wind Analyst bij World Forum Offshore Wind – WFO.

Op 13 september krijgt u in de voormiddag de unieke kans om de gloednieuwe testfaciliteit Coastal & Ocean Basin (COB) te bezoeken. Het COB in Oostende heeft een golfbassin met unieke kenmerken die van nut kunnen zijn voor de drijvende offshore windsector.

Het bezoek aan de COB testfaciliteit is volzet!

Meer informatie over de Wind Energy Technology Summit 2023.

Programma

    Topic Speaker
  12u30 Registratie & welkom koffie  
  13u00 Opening words & Setting the scene 'Floating wind power' Pieter Jan Jordaens, Sirris
  13u10 Global Update on Floating Wind Louise Efthimiou, World Forum Offshore Wind (WFO)
  13u30 Floating wind – perspective of a Belgian developer' Cedric Vanden Haute, Elicio
  13u50
SATH: from demonstration towards pre-commercial projects. Industrialisation challenges.
Dr. Carlos Garrido-Mendoza, Saitec
  14u10 Koffie en networking break  
  14u30 Parkwind’s view on different floating markets and technologies Griet Decorte, Parkwind
  14u50 Monitoring the movement of dynamic cables in a floating wind farm through Distributed Acoustic Sensing (DAS) Simon De Rijcke, Marlinks & 
Antoine Vergaerde, Engie-Laborelec
  15u10 Floating Offshore Substations and Hydrogen generation and storage Jesús M. Busturia, Nautilus
  15u30 Koffie en networking break  
  15u50 Moray Base floating platform Niko Fierens, Multi Engineering
  16u10 Modularity as a key to enable floating offshore wind industrialization and scalability Meng Zhang, Sener
  16u30 Paneldiscussie floating offshore wind perspectives
  • Jef Monballieu (Jan De Nul)
  • Louise Efthimiou (World Forum Offshore Wind – WFO)
  • Eric Finé (Smulders) 
  • Edward Van Melkebeek (Parkwind)
  • Cedric Vanden Haute (Elicio) 
  • Marcos Suarez Garcia (Basque energy cluster)
  17u30 Netwerkreceptie  

 

Voor wie?

Doelpubliek zijn zowel gevestigde bedrijven in de energiesector en haar toeleveranciers, als nieuwkomers die in de komende jaren willen inzetten op offshore windenergie. Iedereen die nieuwe inzichten en kennis wil opdoen over deze groeisector is welkom. Het vormt ook een uitstekende opportuniteit om te netwerken binnen de sector. 

Op 12 en 13 september zullen ook de Offshore Wind PhD Days plaatsvinden. Op dit event zal de Belgische academische community samenkomen en een academische postersessie hosten op dezelfde eventlocatie. Om er een echte summit van te maken, en kruisbestuiving tussen industrie en academie te maximaliseren, combineren we op 12 september de netwerking van beide acties.

Prijs

De deelnameprijs voor dit thematisch event bedraagt 105 EUR (excl. BTW) voor bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, dankzij de steun van VLAIO in het kader van het Industriepartnerschap. Deelnemers van buiten Vlaanderen betalen 349 EUR.

Dit thematisch event wordt georganiseerd in het kader van ‘Industriepartnerschap’.

banner IP Agoria Sirris

Datum

12 september 2023 12:00 - 17:00

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende
België

Google maps

Prijs

Bedrijven in Vlaanderen 105,- EUR | Anderen 349,- EUR

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Partners

In samenwerking met

Datum

12 september 2023 12:00 - 17:00

Locatie

De Grote Post
Hendrik Serruyslaan 18A
8400 Oostende
België

Google maps

Prijs

Bedrijven in Vlaanderen 105,- EUR | Anderen 349,- EUR

Gelijkaardige activiteiten