Masterclass

Uw circulariteitsprestaties en -ambities meten en verbeteren in de praktijk

Het meten van circulariteit biedt u een referentiepunt, genereert acties ter verbetering en laat u en uw (toekomstige) klanten de resultaten van uw inspanningen zien. Deze masterclass geeft u een overzicht van tools en methoden om een op maat gemaakt intern dashboard op te zetten, en de markt objectief te informeren over uw ambities en prestaties op het gebied van circulair ondernemen, zodat u uw toegevoegde waarde op dit toekomstgerichte thema verder kunt versterken.

Nieuwe circulaire producten en verdienmodellen stimuleren innovatie en creëren talloze banen binnen de volledige waardeketen. Steeds meer bedrijven zetten in op circulaire strategieën en spelen zo in op de toenemende vraag naar circulaire producten en diensten. Maar hoe kunt u de ambities en prestaties van uw bedrijf, product of waardeketen op het gebied van circulariteit meten? Hoe zorgt uw bedrijf voor vooruitgang? Welke van de vele beschikbare meetmethoden zijn in uw context het meest geschikt? Hoe ver is de standaardisatie van het meten van circulariteit gevorderd?

Deze en vele andere vragen zullen Sirris, VITO en Agoria beantwoorden tijdens de masterclass. We baseren ons op getuigenissen van bedrijven die hun ervaringen met meetmethoden en tools delen. We helpen u te oriënteren met behulp van een overzicht van de belangrijkste en meest nuttige tools, en waarvoor ze het best kunnen worden gebruikt. Helaas is er geen enkele tool die volledig geschikt is voor uw organisatie. Daarom bekijken we de meest relevante tools en van daaruit bouwen we een op maat gemaakt systeem. 

U krijgt van ons

 • Meerdere industriële cases en getuigenissen, inclusief een vraag-en-antwoord-sessie
 • Interactieve begeleiding en directe toegang tot de experts en getuigenissen
 • Inspiratie om ook uw vooruitgang te verzekeren
 • Voor alle voorgestelde tools en methodes de links en toegang om ze te gebruiken of aan te kopen
 • Een leeslijst met artikels en relevante publicaties

Resultaten

 • U kent  de verschillende niveaus en kaders waarop circulariteit benaderd kan worden (macro, meso, micro). U begrijpt dat circulariteit niet in één score te vatten is.
 • U zal één indicator of een set van indicatoren selecteren die bij uw bedrijf passen.
 • U krijgt inzicht in de kwantitatieve, kwalitatieve en organisatorische aspecten van het meten en bewaken van circulaire vooruitgang.
 • U krijgt praktijkgetuigenissen van bedrijven die specifieke generieke methodes en tools gebruiken en wat ze eruit geleerd hebben.
 • U krijgt een overzicht van een selectie tools die u helpen een volgende stap vooruit te zetten.
 • U krijgt een breedbeeld op het proces van dataverzameling dat voor uw bedrijf zinvol is 
 • U krijgt een overzicht van de recente ontwikkelingen (ISO-standaardisering, beleidskaders en lopend onderzoek) in het meten van circulariteit.

Doelgroep

U bent met uw bedrijf de eerste stappen richting circulair ondernemen aan het verkennen of u heeft ze al gezet.

De brede doelgroep omvat bedrijven en organisaties die een impact hebben op materiaalstromen en/of op de fysieke producten: producenten van materialen of producten, materiaal- en grondstofverwerkers omvormers, technologische industrie en maakbedrijven, bedrijven uit de voedingssector, procesindustrie, …

Deelnemers: R&D-managers, compliance officers, C-level management, CSR environmental & sustainability managers, product engineers, data managers, marketing managers, etc.

Let op! Het aantal deelnemers aan deze masterclass is beperkt tot 15.

Deelnameprijs

De deelnameprijs voor deze masterclass bedraagt 402 EUR (excl. BTW) voor bedrijven die in Vlaanderen gevestigd zijn, dankzij de steun van VLAIO in het kader van het Industriepartnerschap. Deelnemers van buiten Vlaanderen betalen 1.341 EUR (excl. BTW)

Banner IP

 

Datum

23 januari 2024 09:00 - 16:30

Locatie

Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Antwerpen
België

Google maps

Prijs

€402,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1341,- andere

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Partners

Gefinancierd door

Datum

23 januari 2024 09:00 - 16:30

Locatie

Bluepoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Antwerpen
België

Google maps

Prijs

€402,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €1341,- andere

Similar events