close-up van een metalen component dat verspaand wordt
Workshop

Bewerken van roestvast staal

Zelfs de kleinste variatie in de bewerkingsparameters van een bewerkingsproces kan de snijprestaties aanzienlijk beïnvloeden. Als de snijcondities niet geoptimaliseerd zijn voor een specifieke bewerking, kan dit tot diverse problemen leiden. Deze praktische workshop met focus op het bewerken van roestvast staal brengt u snelle inzichten bij om met behulp van ons modelgebaseerd bewerkingsplatform de beste gereedschappen en snijcondities te selecteren voor het analyseren en optimaliseren van de snijcondities met behulp van datagestuurde benaderingen.

Na onze workshop over gietstaal in mei en aluminium in september, organiseren we deze derde en laatste praktische workshop over het bewerken van roestvast staal.  

Het kiezen van de snijcondities op basis van ervaring alleen is niet altijd efficiënt bij het verspanen, omdat het berust op subjectief oordeel en ervaringen uit het verleden, die niet altijd van toepassing zijn op elke bewerking. Elk bewerkingsproces is uniek, en zelfs een kleine variatie in het werkstukmateriaal, de gereedschapsgeometrie of andere bewerkingsparameters, kan de snijprestaties aanzienlijk beïnvloeden. Wanneer de snijcondities niet geoptimaliseerd zijn voor de specifieke bewerking kan dat leiden tot diverse problemen zoals een slechte oppervlakteafwerking, slijtage van het gereedschap en een kortere levensduur van het gereedschap. Dit kan dan weer leiden tot hogere productiekosten, langere doorlooptijden en een verminderde productiviteit. Het is daarom belangrijk om objectieve en datagestuurde methoden te gebruiken voor het optimaliseren van de snijcondities om een betere kwaliteit en first-time-right bewerking te garanderen.  

Modelgebaseerd bewerken

Onlangs hebben we een platform over modelgebaseerd bewerken ontwikkeld voor het analyseren en optimaliseren van de snijcondities met behulp van datagestuurde benaderingen. De modellen bevatten verscheidene analytische berekeningen uit onderzoek en literatuur om het effect van verschillende snijparameters op de resultaten te beoordelen zoals doorbuiging van het gereedschap, processtabiliteit, enz. Het platform stelt tools ter beschikking om verschillende resultaten te visualiseren met behulp van ‘heatmaps’ die kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Waarom deelnemen?

Na onze workshops over gietstaal  en aluminium richten we ons deze keer op roestvast staal: precisie en maatnauwkeurigheid, kwaliteit en rendabiliteit 

In deze praktische workshop maakt u kennis met de verschillende modellen, de onderlinge verbanden en leert u hoe ze in de praktijk om te zetten om tot een optimaal snijproces te komen. 

U verwerft snelle inzichten over de volgende onderwerpen:

  • Hoe het beste gereedschap en de beste snijcondities voor de opdracht te kiezen? 
  • Inzicht in trillingen, precisie, levensduur en slijtage van het gereedschap
  • Hoe het platform te gebruiken voor een specifieke toepassing?

Het effect van goede en slechte beslissingen zal via hands-on praktische sessies in ons bewerkingslabo gedemonstreerd worden.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor procesingenieurs, verspaners en operatoren uit uw werkplaats.

Houd er rekening mee dat het aantal deelnemers beperkt is, schrijf u dus snel in!

Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het COOCK-project ’Modelgebaseerd bewerken’, waarbinnen het platform over ‘Modelgebaseerd bewerken’ is ontwikkeld met steun van VLAIO.

Datum

16 november 2023 10:00 - 16:00

Locatie

Building M, Maaklab
Universiteitslaan 2, 8500 Kortrijk
8500 Kortrijk
België

Google maps

Prijs

€100,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €250,- andere

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Partners

Gefinancierd door

Datum

16 november 2023 10:00 - 16:00

Locatie

Building M, Maaklab
Universiteitslaan 2, 8500 Kortrijk
8500 Kortrijk
België

Google maps

Prijs

€100,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €250,- andere