Tips om uw productiviteit op te krikken

Sirris verzamelt en publiceert praktische tips waarmee u de productiviteit op kantoor en op de werkvloer gemakkelijk kunt opkrikken. Dit via verbeteringen die weinig inspanningen vergen en snel renderen. De verschillende tips per deel (met link) vindt u hieronder. Wilt u meer weten over een specifieke tip, raadpleeg dan het desbetreffende artikel.

Deel 1

Tip 1: Bereken uw arbeidsproductiviteit
Tip 2: Investeer in training
Tip 3: Gebruik twee schermen
Tip 4: Elimineer transpaletten
Tip 5: Lanceer geen productieorders op de werkvloer waarvoor nog delen ontbreken

Lees het artikel

Deel 2

Tip 6: Vertrouw geen ronde getallen
Tip 7: Investeer in crosstraining
Tip 8: Zorg voor correcte en volledige informatie bij de start
Tip 9: Gebruik zwenkkranen waar mogelijk
Tip 10: Beperk de tussenvoorraden op de werkvloer

Lees het artikel

Deel 3

Tip 11: Gebruik uw ERP-systeem ook op de werkvloer
Tip 12: Meet de doorlooptijd op kantoor
Tip 13: Ga beter om met uw verpakkingsafval
Tip 14: Werk met warme overdrachten
Tip 15: Gebruik andon

Lees het artikel

Deel 4

Tip 16: Maak eens een multi-momentopname
Tip 17: Neem eens een kijkje in de afvalcontainers
Tip 18: Vermijd multitasken: organiseer een 'happy hour'
Tip 19: Organiseer je materiaalleveringen
Tip 20: Gebruik vertaalsoftware

Lees het artikel

Deel 5

Tip 21: Stop met de jaarlijkse voorraadtelling en start met 'cycle counting'
Tip 22: Overbrug pauzes
Tip 23: Laat anderen het werk doen
Tip 24: Beperk het aantal projecten per medewerker
Tip 25: Sorteer ferro-materialen en verdubbel de opbrengst

Lees het artikel

Deel 6

Tip 26: Doe aan preventief onderhoud
Tip 27: Optimaliseer de dode bewegingen in uw machines
Tip 28: Tel enkel kleine stockvolumes
Tip 29: Hou uw afzetcontainers droog
Tip 30: Beperk het aantal overdrachten

Lees het artikel

Deel 7

Tip 31: Verbeter de ergonomie, zorg voor til- en transporthulpmiddelen
Tip 32: Overweeg 3D-printen van onderdelen
Tip 33: Hou stand-up meetings
Tip 34: Verkort de omsteltijd

Lees het artikel

Deel 8

Tip 35: Start met Kaizen
Tip 36: Elimineer onnodige procedures en formulieren
Tip 37: Gebruik checklijsten
Tip 38: Voorzie planten op de werkplek

Lees het artikel

Deel 9

Tip 39: Stop met batch-productie
Tip 40: Maak uw werkposten mobiel
Tip 41: Bespaar op energieverbruik na de uren
Tip 42: Overleg met de klant

Lees het artikel

Deel 10

Tip 43: Gebruik eerst uw verstand, niet uw portemonnee
Tip 44: Elimineer zoekwerk: geef alles een plaats en zet alles op zijn plaats
Tip 45: Zorg voor betere lasspecificaties en vermijd onnodig laswerk
Tip 46: Beperk het aantal late klantwijzigingen

Lees het artikel

Deel 11

Tip 47: Optimaliseer het ontwerp van freesdelen
Tip 48: Verbeter de samenwerking tussen de afdelingen
Tip 49: Overweeg low-cost automatisatie met karakuri
Tip 50: Maak video's van uw verbeteringen

Lees het artikel

Deel 12

Tip 51: Kom uit die vergaderzaal, en ga kijken op de werkvloer
Tip 52: Beperk de variatie in uw productgamma
Tip 53: Overweeg een alternatief productieproces
Tip 54: Gebruik video-instructies en QR-codes

Lees het artikel

Deel 13

Tip 55: Maak uw fabriek visueel
Tip 56: Laat de voeten ook werken
Tip 57: Werk nauw samen met uw leverancier
Tip 58: Kijk eens naar YouTube

Lees het artikel

Deel 14

Tip 59: Ga beter om met bottlenecks, laat de tussenvoorraad de productie aansturen
Tip 60: Sorteer alumunium scrap beter uit
Tip 61: Laat uw machines ’s nachts onbemand doorwerken
Tip 62: Start met autonoom onderhoud

Lees het artikel

Deel 15

Tip 63: Kitting van componenten
Tip 64: Praat met uw medewerkers
Tip 65: Monitor de cyclustijd van machines
Tip 66: Reduceer uw afvalkost, standaardiseer uw folies!

Lees het artikel

Deel 16

Tip 67: Optimaliseer de cyclustijd van machines
Tip 68: Vorm kantoorcellen
Tip 69: Schakel een 'waterspider' in
Tip 70: Verbeter de luchtkwaliteit

Lees het artikel

Deel 17

Tip 71: Optimaliseer de prijszetting
Tip 72: Verbeter de lay-out
Tip 73: Balanceer het werk met bucket brigades
Tip 74: Zet de temperatuur in het kantoor op 21-22 °C

Lees het artikel

Deel 18

Tip 75: Vermijd fouten met poka yoke
Tip 76: Standaardisatie, ook voor niet-repetitieve omgevingen
Tip 77: Start met 2 Second Lean
Tip 78: Vorm productiecellen

Lees het artikel

Deel 19

Tip 79: Produceer de juiste aantallen
Tip 80: Een eenvoudige methode voor het beheer van uw reststock
Tip 81: Geef bij prijsdruk geen korting, maar bied iets extra aan
Tip 82: Streef NIET naar perfectie, gebruik de 80/20-regel

Lees het artikel

Deel 20

Tip 83: Promoveer NIET de beste medewerkers
Tip 84: Gebruik eens een optimalisatieformule
Tip 85: Zet uitdagende doelen voorop
Tip 86: Creëer een cultuur van continu verbeteren

Lees het artikel

Heeft u ook tips?

Stuur ze ons door, zodat we deze kunnen delen en met z’n allen productiever kunnen worden. De beste tipgever krijgt een leuk cadeau!