XR Academy

XR-technologie als meerwaarde voor kennisoverdracht, ontwerp en presentatie

Artikel
Christophe Michiels

Op 2 februari 2023 vond de laatste XR Academy-sessie plaats, met als thema: XR for Architecture, Design & Engineering. Sirris werkte mee aan de XR Academy met een demo van VR-brillen en VR-applicaties

De XR Academie bestaat uit vijf inspirerende seminaries over XR-technologieën, toegepast in diverse sectoren en is gericht op ondernemers, leidinggevenden, professionals die geïnteresseerd zijn in het potentieel van XR-technologie. Elk seminarie bestaat uit een tweetal keynotes van experts uit de XR-wereld, testimonials van bedrijven, kennis- en overheidsinstellingen die al XR-technologie toepassen en use-cases van (potentiële) XR- applicaties.

Tijdens deze laatste sessie ' Architecture, Design & Engineering' waren twee keuzetracks voorzien: een track rond het gebruik van XR-technologie voor Architecture & Design en een track rond Industry & Engineering. Aan bod komen onder meer manieren waarop XR-technologie kan worden ingezet als een ontwerp- en presentatietool. Keynote-sprekers zijn Mario Matthys (Researcher VUB Cosmopolis, UGent) en An Meersman (CEO Scanbie). Sirris werkte mee aan de XR Academy met een demo van VR-brillen en VR-applicaties, zoals het leren werken met een verpakkingsmachine of het leren opstellen van een stelling.

Dit inspiratievolle event wordt voorafgegaan door het slotevent van het TETRA-project ExpertGaze, dat de vertaalslag maakt van reeds opgebouwde en beschikbare kennis rond meettechnologieën en interfaces, zoals VR/AR, naar concrete uitdagingen vanuit de arbeidsmarkt, en waarin Sirris disseminatiepartner is.

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be