Winnaars Digital Impact Awards bekend

25 oktober 2022
Artikel
Ludwig De Locht
Op 20 oktober vond de uitreiking van de eerste Digital Impact Awards plaats tijdens Digitalize in Antwerp Expo, het evenement voor het digitaliseren van ondernemingen. De Awards bekronen de meest impactvolle digitale transformatieprojecten van kmo’s. In de prijzen vielen Contractify, make it fly en Effitrax.

De Award voor het digitale transformatieproject met de meeste impact voor kmo’s gaat dit jaar naar ‘Ada’, de AI contractdata-analysesoftware ontwikkeld door Contractify. Die software zorgt ervoor dat kmo’s op efficiënte wijze contractonderhandelingen en contractverplichtingen kunnen opvolgen.

De User Impact Award voor het digitaal transformatieproject met de meeste impact op de gebruiker is overhandigd aan ‘make it fly’ voor het Max Mobiel Planning-platform, dat een digitale, laagdrempelige oplossing biedt aan arbeiders die niet aan het werk geraken door gebrek aan individueel of collectief vervoer, en voor havenbedrijven op zoek naar personeel.

'Connecting Industrial Vehicles', ontwikkeld door Effitrax, ten slotte, sleepte de Innovation Impact Award in de wacht. Deze tool ontsluit data van het wagenpark van een transportbedrijf, waardoor het bedrijf over een dashboard van data over alle devices heen beschikt en zo kan inspelen op noodzakelijk onderhoud maar ook op de duurzaamheid van het wagenpark.

De Digital Impact Awards zijn een initiatief en worden uitgereikt door FeWeb, imec, Unizo, Sirris en WTCB, die allen deel uitmaken van de denktank 'ICT KMO'. Met de Awards willen deze organisaties ondernemers inspireren met digitale transformatieprojecten op maat van kmo’s. De Digital Impact Awards werden uitgereikt samen met de Digital Champs Awards, een initiatief van FeWeb.

 

"Sirris wil niet alleen bedrijven belonen voor hun succes in digitale innovatie, maar hen ook ondersteunen op hun weg naar dit succes. Niet toevallig namen twee van de winnaars van de Digital Impact Awards, Contractify en Effitrax - ook runner-up JUMIK - eerder deel aan het groepscoachingprogramma Ignite van Scaleup.Vlaanderen, eveneens een initiatief waarin Sirris bezieler is en actief betrokken."
Gunthram Cornelis, Program Manager Digital Services bij Sirris

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be