Glooh

Tech Stack Review geeft Glooh meer zekerheid over eigen aanpak

24 september 2021
Case
Nick Boucart
Thierry Coutelier

De Luikse technologische startup Glooh Media biedt interactieve communicatieoplossingen voor kmo’s rond outdoor advertentieschermen (DOOH, digital-out-of-home). Het platform dat Glooh biedt combineert een tool om dynamische aankondigingen te creëren met een makkelijke manier om campagnes te plannen en boeken, die zeer plaatselijk te zien zijn, op buurtniveau. Het systeem is verreikt met real-time data, om de getoonde inhoud in zijn context te plannen, triggeren en meten.

De startup kende op vrij korte tijd een stevige groei, waardoor de vraag zich opdrong of men wel op de goede weg zat, futureproof bezig was. Het bedrijf had nood aan een ervaren kijk van buitenaf naar binnen en riep de hulp in van Sirris.

Een Teck Stack Review, waarbij de voorzet altijd vanuit de onderneming zelf komt, biedt een onbevooroordeelde technologisch neutrale kijk op de bestaande technologie stack, ontwikkeling en productmanagement. Dit via een eerste verkennende gesprek, waarin het bedrijf introspectieve vragen voorgeschoteld kreeg rond zijn werking, ambities en uitdagingen.

Op basis van de hiermee verkregen input en de eigen observaties en bevindingen van de Sirris-experts werd een rapport opgesteld, dat tijdens een tweede gesprek voorgesteld en besproken werd met Glooh. De Sirris-experts gaven onder meer de state of the art mee en advies dat ze vanuit hun ervaring met andere gelijkaardige bedrijven konden opstellen, maar bovenal konden ze de onderneming geruststellen dat het goed zat met haar aanpak.

Via de Teck Stack Review kreeg Glooh gefundeerde, bruikbare feedback van buitenaf over zijn manier van werken, voor een kleine investering en zonder dat er kleine lettertjes kwamen bij kijken.

“De bevestiging dat we goed bezig waren, met de middelen en de realiteit eigen aan het bootstrappen van een start-up, gaf me het vertrouwen en de focus om onze MVP’s op te schalen naar een vermarkbaar product.”

- Maximilien Veriter, Co-Founder & Head of Product bij Glooh.


Wilt u meer info over slimme geconnecteerde producten of hebt u een specifieke vraag? Klik dan hier!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be