CS gazette

Samenwerking is essentieel voor OT-beveiliging

Artikel
Tatiana Galibus

De laatste jaren hebben de steeds toenemende interconnectiviteit en automatisering in de industrie de kaarten van het Belgische industriële landschap grondig herschud. De informatie- en de operationele technologieën (IT en OT) raken steeds meer met elkaar verweven, waardoor meer aandacht moet uitgaan naar de beveiliging van machines, robots en andere geautomatiseerde apparatuur. Vooral vorig jaar zijn hier belangrijke stappen gezet.

"2022 was een doorbraakjaar in het verhogen van het cyberbeveiligingsniveau in de industrie"

De huidige evolutie van Industrie 4.0 brengt een heuse transformatie van het bedrijfsleven met zich mee. Steeds meer zogenaamde ‘fabrieken van de toekomst’ voeren sensortechnologieën, het internet der dingen, automatisering en communicatie tussen machines in. Door de snelgroeiende digitalisering en connectiviteit worden in een recordtempo nieuwe mogelijkheden gecreëerd. Met deze trend nemen tegelijk echter ook de complexiteit van de technologische ontwikkeling en de nood aan cyberbeveiligingsmaatregelen toe.

In een artikel dat is verschenen in het jaarverslag van de Cyber Security Coalition, bespreken we de situatie en hoe Sirris bedrijven kan helpen hun innovatieprojecten te realiseren en de vruchten van de technologie te plukken: door bruggen te slaan tussen industriële spelers en technologische innovaties, bevorderen we de vooruitgang.

Concreet komt deze ondersteuning heel vaak neer op het verstrekken van advies bij de ontwikkeling en implementatie van cyberbeveiliging in een OT-omgeving, zodat de deelnemers sneller vooruit kunnen. Een aanpak die loont.

Benieuwd naar de stand van zaken en de trends in cyberbeveiliging in de Belgische industrie? Naar hoe Sirris ertoe bijdraagt en zich hier positioneert? Lees het volledige artikel (in het Engels) in het jaarverslag hier.

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be