OWI-Lab presenteert keynote-speech en poster op IPF

20 april 2022
Artikel
Pieter Jan Jordaens

Naast chocolade en bier is ook onze expertise en ervaring in windenergie op zee een Belgisch exportproduct geworden, dat wereldwijde faam geniet. Dit mag nog maar eens blijken tijdens het International Offshore Wind Partnering Forum (IPF), het voornaamste congres rond offshore windenergie in Noord-Amerika, dat plaatsvindt van 26 tot 28 april. Sirris zal er als coördinator van OWI-Lab een keynote-presentatie verzorgen op deze industrie bijeenkomst.

Het IPF, een organisatie van het Business Network for Offshore Wind die plaatsvindt in Atlantic City (New Jersey, VSA), verbindt wereldleiders en -bedrijven in de toevoerketen, biedt unieke kansen tot netwerking en biedt de laatste en meest relevante updates uit de sector, van technologie en beleid tot veiligheid en situering. Het congres kan rekenen op zo’n 1.500 aanwezigen van over de hele wereld, 154 sprekers en een vakbeurs met 137 internationale exposanten.

Aanwezigheid OWI-Lab

Gezien de snelle uitbreiding van windenergie, wordt ook de relevantie van dergelijke events steeds groter. De Belgische aanwezigheid is dan ook betekenisvol. Sirris zal er als coördinator van OWI-Lab op 27 april (13:15-14:15 plaatselijke tijd) samen met Belgische bedrijven 24SEA, Marlinks en Jan De Nul, en in samenwerking met de Blauwe Cluster een keynote-presentatie verzorgen over de ervaring van 12 jaar R&D-campagnes en innovatieprojecten in offshore wind: ‘Cost Reduction and Lifetime Extension for Foundations and Cables’. Hierin zullen topics aan bod komen als het belang van een grondig begrip van geotechnische parameters en van digitalisatie (via monitoring) om CAPEX- en OPEX-kosten verbonden met funderingen en kabels te reduceren. Daarnaast delen we ook leassons learned van meer dan tien jaar onderzoek in structural health monitoring (SHM) van verschillende offshore structuren, de verbindingstypes en lopende onderzoeken opgezet via de Blauwe Cluster zoals het Boptic- en Soiltwin-project.

Ten slotte werd ook de inzending van Sirris voor de posterpresentatie goedgekeurd: onze poster rond testinfrastructuur van de grote klimaatkamer en de inzet daarvan voor het testen van extreme weersverschijnselen op windturbinemachineonderdelen zal op 27 april (16:30-17:30 plaatselijke tijd) worden voorgesteld.

Het volledige congresprogramma vindt u hier.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be