Corrosie

Open Lab Day toont mogelijkheden in corrosietesten en corrosiedetectie

Artikel
Joey Bosmans
Jeroen Tacq

Corrosie blijft één van de belangrijkste degradatieprocessen van installaties en infrastructuur, en is hiermee de oorzaak van storingen, stilstand, onveiligheid en milieuschade. Innovatie op het gebied van preventie, detectie en reparatie van corrosie is daarom hard nodig. Maak kennis met de state of the art in testen om corrosie op te sporen!

Sirris heeft heel wat in huis als het gaat om corrosiedetectie en -preventie. Zo maken we deel uit van het platform voor corrosieonderzoek CorrosieLABS, een unieke samenwerking tussen onderzoeksinstellingen en de industrie, gericht op praktijkgericht onderzoek en demonstratie van oplossingen in het kader van corrosiepreventie.

Sirris beschikt over meerdere materiaalkundigen en corrosie-experts, die u bijstaan in het oplossen van uw corrosieproblematiek. Laboratoriumtesten zoals (cyclische) zoutneveltesten, condensatieproeven of onderdompelingstesten in combinatie met schade-analyse worden veelvuldig uitgevoerd als kwalificatieproeven of als onderdeel van corrosiestudies.

Onze gecombineerde infrastructuur stelt ons tevens in staat om via materiaalonderzoek en schade-analyse de oorzaak van corrosie in kaart te brengen en een objectief advies te formuleren rond productontwerp, materialen en oppervlaktebehandelingen om corrosie in de toekomst te kunnen vermijden.

Zin om de mogelijkheden voor uw bedrijf of case zelf te ontdekken? Kom naar onze Open Lab Day rond het thema corrosie! Inschrijven kan rechtstreeks via deze link.

Wat mag u verwachten? Naast presentaties over corrosieonderzoek en de uitdagingen die we hierin ondervinden, bieden we u de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan onze labo-infrastructuur en zullen onze experts u inlichten over de lopende projecten binnen Sirris. Eveneens verwelkomen we aanbieders van innovatieve testinfrastructuur en inspectietechnieken die via een table-top-expo hun methodieken aan u zullen voorstellen.

Deze combinatie van een technische dag en open-lab-dag wordt georganiseerd door Sirris in het kader van het Interreg-project Praktijklab Corrosie & Isolatie.

 

Auteurs

Profile picture for user joey.bosmans@sirris.be
Joey Bosmans

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be