QRM-Silver-uitreiking bij TVH 2023

Nieuwe lichting geslaagde QRM Silver-cursisten ontvangt certificaat

Artikel
Pascal Pollet

De productiestrategie QRM zorgt ervoor dat bedrijven in een high-mix-low-volume-omgeving hun doorlooptijden kunnen verkorten en indirecte kosten besparen. Om de strategie beter bekend te maken in ons land, organiseert Sirris de QRM Silver-opleiding op regelmatige basis. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een certificaat tijdens een officiële ceremonie die plaatsvindt bij een van die deelnemers. Op 21 april 2023 vond dit event plaats bij onderdelenspecialist TVH in Waregem.

Elf cursisten uit de opleiding die recent in Gent plaatsvond, behaalden hun QRM Silver-certificaat. Deze certificaten werden uitgereikt bij TVH, wereldspeler in onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines. De onderneming is sterk in stock, service en kennis van onderdelen, en heeft hiervoor maar liefst 46.000.000 artikelen aan originele stukken, alternatieve componenten en ruilstukken in voorraad. Door het groeiende belang van elektrische aandrijvingen zijn sinds een tiental jaar ook elektronische componenten een specialiteit van het bedrijf: zijn elektronica-afdeling is de grootste in Europa. Hier worden elektronica-onderdelen geproduceerd, gereviseerd en gerepareerd, aan zo kort mogelijke doorlooptijden.

Leerrijke rondleiding

De namiddag startte met een uitgebreide voorstelling van het bedrijf en zijn activiteiten, met een uitgebreid bezoek aan de elektronica-afdeling en zijn verschillende testfaciliteiten. Sinds een jaar bevindt zich hier ook een 'lean-team' dat zo efficiënt mogelijk tewerk gaat in het reviseren en testen van grotere reeksen elektronische componenten volgens standaardprocedures. In deze afdeling wil men ook de QRM-principes toepassen om de kwaliteit en flow nog meer te verbeteren, zodat meer tijd vrij komt in het labo.

Vervolgens was het tijd voor een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die eerst een actuele stand van zaken in de maakindustrie gaf en de uitdagingen schetste waarmee Westerse producenten zich vandaag geconfronteerd zien, al van voor de COVID-19-pandemie en huidige crisissituatie door de oorlog in Oekraïne. QRM kan hierop een passend antwoord bieden, maar de succesvolle implementatie ervan vereist een aanpassing van 'mindset' die nog al te vaak botst met het heersende traditionele massaproductiedenken.

Het evenement werd traditioneel afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de aanwezige geslaagde cursisten in het bijzijn van Rajan Suri via het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Twee keer per jaar organiseert Sirris samen met het QRM Institute en de medewerking van Rajan Suri de opleiding tot QRM Silver-specialist, in Gent en in Diepenbeek. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Interesse? Hou zeker onze agenda in de gaten!

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be