Nieuwe lichting cursisten ontvangt QRM Silver-certificaat

01 juni 2022
Artikel
Pascal Pollet

Door zijn doorlooptijden te verkorten, kan een bedrijf groeien en veel indirecte kosten besparen. De productiestrategie QRM maakt dit mogelijk voor bedrijven in een high-mix, low-volume omgeving. Om de strategie onder de knie te krijgen, organiseert Sirris tweemaal per jaar de QRM Silver-opleiding. Deelnemers die de opleiding met vrucht beëindigen, ontvangen een certificaat tijdens een officiële uitreiking die plaatsvindt bij een van die deelnemers. Op 3 mei konden we hiervoor terecht bij Vanrobaeys, toonaangevend verdeler van plaatmateriaal voor en partner van de schrijnwerksector.

In het najaar van 2021 behaalden acht cursisten uit de opleiding in Gent hun QRM Silver-certificaat. Deze certificaten werden uitgereikt bij Vanrobaeys in Izegem. Dit familiebedrijf met meer dan 45 jaar ervaring, is vandaag uitgegroeid tot een moderne en dynamische onderneming voor hout en binnenhuisinrichting. De twee vestigingen, op korte afstand van elkaar, verzorgen de zes pijlers waarvoor het bedrijf staat: een ruime selectie aan hout, plaatmaterialen, plafonds, parketten, deuren en isolatie. Daarnaast biedt de onderneming ook enkele diensten aan als partner van haar klanten: het verlijmen van laminaten op platen en het zagen, afboorden en boren (afgekort tot 'ZAB') van plaatmateriaal.

De onderneming ziet zich steeds meer geconfronteerd met druk vanuit de schrijnwerksector om kortere levertermijnen te realiseren voor ZAB. Het slaagde er al in zijn leveringstermijnen te verkorten van enkele weken tot drie dagen, maar het ultieme streefdoel is om binnen de 24 tot 48 uur te kunnen leveren. Om de termijnen steeds verder in te korten, maakt Vanrobaeys gebruik van de QRM-strategie.

Twee vestigingen, één aanpak

De namiddag startte met een inspirerende voorstelling van het bedrijf en zijn activiteiten, gevolgd door een uitgebreide rondleiding doorheen beide vestigingen van Vanrobaeys, met zijn ruime opslagplaatsen, productietruimten en volautomatisch magazijn, waarbij de plaatmaterialen via een robotarm automatisch worden klaargelegd.

Vervolgens was het tijd voor een video-conferencing-sessie met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die eerst een samenvatting gaf van de tijden waarin we ons momenteel bevinden en de uitdagingen waarmee Westerse producenten geconfronteerd worden. QRM kan hierop een oplossing bieden, maar succesvolle implementatie ervan vereist een mentaliteitswijziging die breekt met de klassieke manier van massaal produceren.

Het evenement werd zoals gebruikelijk afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de aanwezige geslaagde cursisten in het bijzijn van Rajan Suri op het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Twee keer per jaar organiseert Sirris samen met het QRM Institute en de medewerking van Rajan Suri de opleiding tot QRM Silver-specialist. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Een nieuwe reeks start op 8 november in Gent en op 17 november in Diepenbeek.

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be