Maak van cybersecurity uw prioriteit in 2022!

18 januari 2022
Tatiana Galibus

Steeds meer kmo’s bieden digitale diensten aan, maken intelligente producten, schrijven softwareprogramma's, ontwikkelen apps, … Maar hoe kunt u zeker zijn dat ze veilig zijn? Sirris komt u tegemoet!

Het belang van cybersecurity bij de ontwikkeling van producten en digitale diensten groeit snel. De redenen waarom cyberveiligheid niet mag ontbreken zijn voor heel wat bedrijven niet altijd even duidelijk, net zoals hoe eraan te beginnen. In enkele korte video’s behandelen onze Sirris-experts in cybersecurity enkele veel gestelde vragen of problemen.

Hoe de kost van cybersecurity verminderen?

Met zo veel, soms moeilijke en dure oplossingen voorhanden, hoe kan u als (klein) productiebedrijf uw kosten voor cybersecurity reduceren? Er zijn immers zo veel oplossingen voorhanden, en sommige lijken duur, andere onmogelijk. We verklappen u vier belangrijke principes om uw cybersecurity-strategie goedkoper te maken.

 

Hoe starten met cybersecurity voor digitale diensten?

Hoe bouwt u als digitale dienstverlener cyberveilige diensten uit? Het antwoord is eenvoudig: word ‘app-secure’ en pas de principes van ‘application security’ toe. Wat dit precies is en hoe ermee te beginnen, dat komt u hier te weten.

 

Hoe starten met cybersecurity in productie-industrie?

Hoe start u als productiebedrijf met cybersecurity, wanneer er zo veel mogelijkheden zijn, zo veel aanbevelingen en zoveel manieren om eraan te beginnen? Ons advies is te starten met drie eenvoudige stappen.

 

Wat met interne cybersecurity bij digitale productiebedrijven?

Bent u als digitaal productiebedrijf verplicht een vragenlijst van uw klant rond uw interne cybersecurity in te vullen? Grote gereguleerde ondernemingen zoals banken en verzekeringsmaatschappijen zijn verplicht om het risico dat ze lopen door met een toeleverancier samen te werken in te schatten, zeker wanneer er sprake is van uitwisseling van gegevens of technische integratie. Als onderaannemer en deel van zo’n volledige toeleveringsketen heeft u geen andere optie. We vertellen u waarom en hoe dit een voordeel voor u kan zijn.

 

Masterclass 'Cyberveiligheid voor bouwers van mobiele apps en outsourcers'

Mobiele apps bouwen en deze opnemen in het dienstenaanbod, worden een must voor een digitale dienstverlening. Wat moet er voorhanden zijn om een betrouwbare mobiele app te bouwen? Hoe kunt u de mobiele app van uw product- of technologieleverancier vertrouwen? Hoe kijkt u na of een uitbestede mobiele app voor uw dienst betrouwbaar en beveiligd is? Op al deze vragen krijgt u antwoord in deze pragmatische opleiding van Sirris en Agoria, die plaatsvindt op 15 maart. Lees er meer over in onze agenda en schrijf u in!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be