René Branders, CEO van FIB Belgium en voorzitter van Sirris en Agoria

Luister naar René Branders, CEO van FIB Belgium en voorzitter van Sirris en Agoria

05 september 2022
Artikel
Marie-France Rousseau

In de podcast 'Let’s Talk', heeft het VBO elke laatste donderdag van de maand afspraak met een sleutelfiguur uit ondernemend België. Recent was René Branders, CEO van FIB Belgium en voorzitter van Sirris en Agoria, aan het woord.

Tijdens zijn podcast 'Let's Talk' gaat VBO op zoek naar de mens achter de topvrouw of -man. Wat drijft hen om 24/7 alles op alles te zetten voor hun bedrijf? Een passie voor cijfers, ondernemende genen of ambitie? 'Let’s Talk' vertelt een persoonlijk verhaal, een dynamische businesscase voor en achter de schermen. Elke laatste donderdag van de maand mag u een nieuwe 'Let's Talk' podcast verwachten.

Te gast tijdens de podcast van vorige donderdag was René Branders, CEO van FIB Belgium, een onderneming die ovens ontwerpt voor de productie van metaaldraad. Branders is ook voorzitter van Sirris en Agoria, en van de Federatie van Belgische Kamers van Koophandel. Hij heeft een grote passie voor archeologie, die volgens hem onlosmakelijk is verbonden met de economische geschiedenis: “De wereld zoals we die vandaag kennen is slechts een klankkast van de vernieuwingen en handelsbetrekkingen die eeuwen geleden tot stand kwamen.”

We weten dat de wieg van Microsoft en Apple in een garage staan. De geschiedenis van FIB Belgium – voorheen Four Industriel Belge – begon daarentegen in 1936 in een kelder. Daar kreeg de grootvader van de huidige CEO het idee om een oven te ontwerpen voor de verbranding van aardgas, in die tijd een volledig nieuwe hulpbron. Sindsdien bleef het bedrijf dat nichevakgebied almaar verder ontwikkelen, en werd het een van de sterkhouders in de fabricatie van machines voor de productie van metaaldraad, die je tegenwoordig zowat overal vindt, van voertuigen over hangbruggen tot wijnvaten.

Beluister de podcast met René Branders (in het Frans) hier.

"Een onderneming is meer dan de som van een ondernemer en processen. Ze is een maatschappelijk laboratorium doordrongen van socio-economische werkelijkheden die managers en medewerkers aanzetten tot nadenken, creëren en innoveren." - René Branders, CEO van FIB Belgium

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be