Kom meer te weten over Industrie 4.0 en de bijbehorende normen

24 februari 2021
Filiep Vincent
Véronique Dossogne

Het thema Industrie 4.0 of Smart Manufacturing is stof voor heel wat discussie. Maar hoe staat het vandaag met de normalisatie? Wat mag men hier in de toekomst verwachten? Wilt u weten welke normen voor u relevant zijn? Sirris heeft de belangrijkste informatie over de normalisatie in Industrie 4.0 gebundeld en een lijst van veel gestelde vragen over het onderwerp opgesteld.  

De industriële bedrijven willen hun niveau van betrouwbaarheid, modulariteit en flexibiliteit, alsook de koppelingen tussen hun producten en productiesystemen optimaliseren. Ze zijn ook op zoek naar slimmere en flexibelere productiesystemen om zeer gepersonaliseerde producten te fabriceren. Daarnaast wordt algemeen aangenomen dat de monitoring op afstand van productiegoederen en de beschikbaarheid van hoge datavolumes het bedrijven toelaten nieuwe diensten en businessmodellen te bieden.

Industrie 4.0 of Smart Manufacturing wordt als een oplossing voor deze eisen beschouwd, maar hoe maak je je vertrouwd met het onderwerp? Met de steun van de Federale Overheidsdienst Economie heeft Sirris de Normenantenne Industrie 4.0 opgericht, om de Belgische ondernemingen, en in hoofdzaak de kmo's, te informeren over de bestaande en toekomstige normen. Meer informatie over onze Industrie 4.0 Normenantenne vind je hier.

Meer weten? Raadpleeg dan zeker onze lijst van veel gestelde vragen:

Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact op met de Normenantenne Industrie 4.0 (veronique.dossogne@sirris.be en filiep.vincent@sirris.be ).

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be