Innovatie - van hype naar realiteit tijdens Innova Flanders 2022

Artikel
Benjamin Vandeputte

Op 15, 16 en 17 juni 2022 vindt Innova Flanders, de eerste Europese editie van Innova, plaats in Gent. Na eerdere edities in de Verenigde Staten en Colombia kunnen nu ook Belgische innovatie-enthousiasten zich uitgebreid laten inspireren met uitzonderlijke inzichten én trainen wereldwijde topexperts in het onderwerp.

Organisator Don Keleman van IXL Center Belgium: "Organisaties willen en moeten innoveren maar hoe ze dit concreet dienen aan te pakken, is voor velen nog een vraagteken. Tijdens Innova Flanders 2022 willen we alle deelnemers inspireren en diverse (inter)nationale innovatie-experts concreet laten onthullen welke aanpak zij hanteren in de race naar strategische groei. Het gaat dus écht om resultaten en énkel over innovatie."

Uniek programma

Met keuze uit meer dan 50 topsprekers, kunnen participanten zelf hun persoonlijk programma samenstellen in functie van hun sector of interesses. Veel van deze experts zullen in primeur te zien zijn in België. Geen onbewuste keuze, want Innova Flanders gaat er prat op dat het hele driedaagse congres doordrongen moet zijn van innovatie en inzichten die de deelnemers nergens eerder hoorden.

"Met onze 16 keynote sprekers van bedrijven als Verizon, AB InBev, Trendwolves, Agoria, Sirris, IBM en Vito, kaderen we innovatie zowel op wereld- als lokaal vlak overheen zes centrale topics: digitale transformatie, duurzaamheid, tewerkstelling in de 21ste eeuw, robotica, gezondheidszorg en onderwijs", verduidelijkt Don Keleman. "Tijdens de break-out-sessies gaan we dan weer dieper in op vier thema’s, telkens vanuit diverse invalshoeken en sectoren: social innovation, ecosystem innovation, open innovation en innovation management."

Zo dwingt bijvoorbeeld de opkomst van AI ons om de bestaande structuren te herbekijken. Deze technologieën zullen hoe dan ook een economische impact hebben op mensen, organisaties en jobs. Bedrijven stellen zich de vraag hoe ze mee kunnen gaan met deze veranderingen, zichzelf toch kunnen blijven onderscheiden en hier zelfs met vertrouwen het voortouw in kunnen nemen.

Als onderneming moet u mee in dit veranderende systeem. Een nieuwe wereld waar andere regels gelden, waar industrieën uitgedaagd worden door desintermediators die kosten en onnodige complexiteit opzij zetten en vervangen met digitale technologie. Om te kunnen winnen, moet  voorbereid zijn. Om te kunnen winen, moet u weten hoe u gebruik kan maken van die vele nieuwe databronnen die nu aanwezig zijn.

Digitale technologie en AI hebben een disruptieve invloed op elke sector en industrie, die elk geconfronteerd wordt met haar specifieke uitdagingen. Het is op dit soort vraagstukken dat de sprekers hun antwoorden delen.

Maak deel uit van een lokaal, nationaal en globaal ecoysysteem

Innova Flanders’ missie is 'Make Innovation Real' en dat doen ze onder andere met een Training Day, waarbij de reële uitdagingen van de deelnemers aangepakt worden en bedrijven gedurende zes maanden verder opgevolgd worden. Deze internationaal geprezen innovatie-opleiding is uniek in België en wordt voor een fractie van de prijs aangeboden in combinatie met het Innova Flanders-congres.

"Het is niet simpel om innovatie te stimuleren binnen de muren van de eigen onderneming", aldus Don Keleman. "Daarom faciliteren we tijdens Innova Flanders de uitbouw van een echt ecosysteem, zowel op lokaal, nationaal als globaal vlak. De connecties die gelegd worden, zijn onbetaalbaar. En dan heb ik het niet alleen over de netwerkmogelijkheden met de wereldwijde top in innovatie maar ook met like-minded ondernemers en bedrijven. De impact van deze interacties is van onschatbare waarde en laat zijn effect op lange termijn voelen."

Nieuwsgierig naar dit unieke event? Lees er alles over op de website!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be