CyberActive Cybersecurity-trainingen

Hoe bereidt u uw kmo voor op cybersecurityrisico’s en -bedreigingen?

Artikel
Tatiana Galibus

Activeer uw vaardigheden in cybersecurity!

Sirris werkt vaak samen met bedrijven die de stap zetten naar connectiviteit (transitie naar Industrie 4.0) of digitale diensten beginnen te gebruiken of te ontwikkelen (digitale transitie). De toegenomen connectiviteit en gegevensuitwisseling die centraal staan bij deze transities, brengen nieuwe soorten risico's en bedreigingen met zich mee, vooral voor kmo’s. Zonder een goede cybersecuritystrategie kunnen Belgische bedrijven de kansen van deze transities niet benutten.   

In september 2023 zijn we gestart met CyberActive, een nieuw cybersecurityproject om de kennis rond cybersecurity in kmo’s en bij verwante doelgroepen te verbeteren (in het bijzonder voor de maakindustrie en de digitale-dienstensector). 

Het doel van dit project is materiaal te ontwikkelen en aan te reiken om de actieve vaardigheden in cybersecurity (CS) van deze doelgroepen te vergroten, zodat ze hun CS-strategie kunnen opbouwen en starten met de implementatie ervan. Wat nieuw is aan de CyberActive-trainingscampagne is de gedetailleerde case-specifieke oriëntatie ervan. Het trainingsmateriaal is gericht op de praktische CS-vaardigheden die vaak ontbreken in de sector: specifieke modules voor ICT-beheerders, voor operatoren en onderhoudstechnici, voor certificeringsinstanties, voor ontwikkelaars, voor de supportteams, enz.

Vanaf januari 2024 organiseren we geregeld cybersecuritysessies, zowel online als op fysieke locaties, waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen:

Voor de maakindustrie:

  • IMPLEMENTEREN van cybersecurity op de geconnecteerde werkvloer
  • VERSTEVIGEN van de digitale weerstand in de productie
  • VERSTERKEN van de weerstand tegen phishing en gerichte bedreigingen

Voor de digitale-dienstensector:

  • NALEVEN van de NIS2-richtlijn en weerbaarheid tegen phishing 
  • LEREN ONTWIKKELEN van vertrouwde digitale diensten door van start te gaan met applicatiebeveiliging en DevSecOps

Elke sessie duurt twee uur en behandelt twee onderwerpen. Het laatste half uur besteden we aan een vraag- en antwoordsessie met de experts.

Benieuwd naar meer? Bekijk het programma en schrijf u GRATIS in!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be