Geaccrediteerde lastesten voor Technocampus

18 juni 2021
Case

Controle op HDPE-lassen

Voor de certificatie van lassers van polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE) doet TechnoCampus al jaren een beroep op Sirris. Het gaat hierbij om de kwaliteitscontrole van de lassen in het polyethyleen die moeten worden gemaakt in het kader van de accreditatie om gasleidingen te mogen lassen. Elke lasser moet immers een opleiding gevolgd hebben en over een geldig laspaspoort beschikken, waarvoor hij jaarlijks een lasexamen moet afleggen. De beoordeling van het lasproces en van vervaardigde lassen draagt immers bij aan het voorkomen van lasfouten.


Opleidingscentra zoals TechnoCampus verzorgen deze opleiding jaarlijks en vertrouwen de gemaakte lasverbindingen toe aan een onafhankelijk labo, dat BELAC-geaccrediteerd is, zoals ook voor de testlabo’s van Sirris het geval is. Verschillende tests moeten op de lassen worden uitgevoerd. Jaarlijks gaat het om zo’n 400 gelaste stukken, of ca. 1.600 testen die door het testlabo van Sirris in Seraing worden uitgevoerd.

Na verschillende jaren van samenwerking weet TechnoCampus dat dit labo reactiesnelheid, professionalisme en kwaliteit hoog in het vaandel draagt.

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be