Demonstrator combineert operatorondersteuning, QRM en transparantie op de werkvloer

31 juli 2017
Case
Bart Verlinden

Op 18 oktober presenteren we in onze Kortrijkse site een nieuwe demonstrator, bestaande uit een assemblagelijn van zes cellen, volledig in de lijn van Industrie 4.0 en doordrongen van de QRM-gedachte. Hiermee maken we de productie van kleine productfamilies met veel varianten zo efficiënt mogelijk. Kom kennismaken! 

Na de eerste demonstrator die Sirris opstelde in onze Smart & Digital Factory in Kortrijk, bouwt Sirris verder aan de fabriek van de toekomst, met meer dan ooit aandacht voor ondersteuning van de operator. Tijdens het event stellen we in avant-première een compleet nieuwe Industrie 4.0-demonstrator voor, bestaande uit zes cellen die samen een assemblagelijn vormen voor de fabricage van productfamilies met veel variaties. Met de demonstrator streven we naar een ideale assemblagelijn voor de kostenefficiënte productie van dergelijke kleine reeksen. De opstelling maakt deel uit van een testversie van de fabriek van de toekomst die Sirris ontwikkelt, om bedrijven in realiteit te laten proeven van de mogelijkheden van Industrie 4.0. Nadien kunnen ze die dan zelf uittesten. 

In deze demonstrator staat de operator centraal en wordt hij in zijn werk ondersteund met technologieën zoals een cobot, AGV, digitale werkinstructies die geprojecteerd worden op een scherm of het werkvlak. In deze assemblagecel ligt de nadruk ook op een maximale efficiëntie: daarvoor doen we beroep op onze expertise in productieorganisatie, meer bepaald op de principes van QRM, lean en kaizen. De digitale integratie van de verschillende processen en tools is eveneens in deze  demonstrator voorzien. 

Nieuwsgierig om onze demonstrator in actie te zien? Dat kan tijdens de officiële voorstelling op 18 oktober! De details vindt u in onze agenda

Sirris is partner in het Interreg-project Factory 4.0 dat staat voor een grensoverschrijdende aanpak om bedrijven in de grensregio's kennis te laten maken met technologieën die passen in het kader van Industrie 4.0 en hun mogelijkheden.

Klik hier voor meer info over Factory 4.0.

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be