Biedt het eenheidsoctrooi betere bescherming voor Europese pioniers?

21 september 2022
Artikel
Benoit Olbrechts
Dat zal op 29 september het belangrijkste discussiepunt zijn tijdens het seminarie 'UP & UPC | The impact on your business'. De Octrooicel van Sirris en het PATLIB Center zullen ook aanwezig zijn en deelnemen aan de discussie.

Wat zijn de voor- en nadelen? Wat is de stand van zaken in België? Hebben start-ups en innovatieve ondernemers iets te winnen bij het nieuwe Europese octrooisysteem? Of bevoordeelt het enkel de grote spelers?

Dat is waarover de paneldiscussie zal gaan, met Elena Bertolotto, hoofdadviseur Juridische Zaken bij Business Europe, Francois Gevers, Europese en Belgische octrooigemachtigde bij Gevers, en Benoit Olbrechts, Manager Technology Scouting & IP Services bij Sirris.

Flip Petillion, voorzitter van het IP- en IT-comité bij ICC BELGIUM, zal de V&A-ronde modereren.
Het eengemaakte octrooigerecht (UPC) is een door de deelnemende EU-lidstaten opgerichte internationale rechtbank om geschillen over inbreuken en de geldigheid van zowel Europese als eenheidsoctrooien te beslechten. Hierdoor komt een einde aan kostbare parallelle rechtszaken en wordt de rechtszekerheid vergroot.
Tijdens dit hands-on seminarie leer je meer over wat eenheidsoctrooien (UP) en het eengemaakte octrooigerecht (UPC) precies betekenen voor jouw bedrijf, of je nu een grote onderneming bent of een kmo..

Kom op 29 september naar Brussel voor dit interessante seminarie, georganiseerd door de Kamer van Koophandel!
Hier vind je het programma en kan je je (gratis) inschrijven.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be