Bevraging rond geautomatiseerd schuren, ontbramen en polijsten

Artikel
Bart Verlinden
Jan Kempeneers

Geef mee vorm aan de toekomst van de maakindustrie

Waarover liggen bedrijven wakker als het gaat om de automatisering van nabewerkingsprocessen als schuren, ontbramen en polijsten? Dat willen we weten en daarom hebben we binnen het COBOTASSIST-programma een bevraging opgesteld om input te verzamelen van experts, professionals en belanghebbenden in kmo’s uit de maakindustrie. Met deze bevraging willen we meer inzicht te krijgen in de behoeften, uitdagingen en verwachtingen rond de automatisering van het nabewerken van staal- en kunststofproducten met cobots en robots.

COBOTASSIST, het grensoverschrijdende samenwerkingsproject tussen België en Nederland, met als partners Sirris, POM Limburg, Fontys, Avans Hogeschool, Breda Robotics, high Tech NL en SyntraPXL en ondersteund door het Interreg-programma, wil de maakindustrie sterker en competitiever maken door innovatieve cobotoplossingen te ontwikkelen. Dit doen we niet blindelings, maar met de vinger aan de pols, en dus doen we een beroep op u!

Heeft u in uw bedrijf nabewerkingsoperaties? Wilt u deze graag verbeteren of automatiseren? Of u bent aanbieder van robottechnologie of aanverwante? Uw mening en expertise zijn van onschatbare waarde voor ons om de juiste richting te bepalen en op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de behoeften van de sector.

Vul de vragenlijst in en deel uw inzichten met ons! 

En wat daarna? Eens de resultaten verwerkt, delen we ze met u. Dit via publicaties en events waarop de resultaten toegelicht zullen worden, Ook zullen we bij de organisatie van workshops rekening houden met de input vergaard via de resultaten van de bevraging.

We danken u alvast voor uw waardevolle bijdrage aan het COBOTASSIST-project en kijken uit naar de resultaten!


 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be