Additive manufacturing

Is additive manufacturing de juiste keuze voor uw product?

Artikel
Julien Magnien

Gebruik onze 'AM Decision Tree’ om erachter te komen!

Als fabrikant bent u misschien geïnteresseerd in de overstap naar additive manufacturing, maar u weet niet zeker of dit een goed idee is en worstelt u met een aantal praktische vragen. Om meer duidelijkheid te scheppen, heeft Sirris een relatief eenvoudige tool gemaakt: de 'AM Decision Tree'.

U hebt gehoord van additive manufacturing en u zou het graag proberen, maar u weet niet of het relevant is voor uw bedrijf?
U aarzelt om contact op te nemen met een commerciële partij, omdat u bang bent dat ze alleen hun specifieke machines/diensten proberen te verkopen en de mogelijkheden niet uitbreiden naar andere technologieën?
U bent op zoek naar een efficiënt en eenvoudig hulpmiddel dat u in uw eigen tempo zelf kunt gebruiken om na te gaan of sommige van uw onderdelen of producten met AM kunnen worden gemaakt?

Dan biedt onze 'AM-beslisboom' wellicht de juiste oplossing!
De tool is heel eenvoudig te gebruiken: houd het onderdeel dat u overweegt voor AM in gedachten, begin vervolgens linksboven en lees de vraag: is het antwoord op de vraag 'ja'? Volg dan de groene pijl. Is het antwoord 'nee', ga dan voor de rode. Als uw antwoorden u naar de rechterbenedenhoek leiden, bespreken we graag met u hoe u het beste uit AM kunt halen voor uw specifieke behoeften.

Onze AM Decision Tree geeft u een neutraal standpunt, wat betekent dat u volledige beslissingsvrijheid hebt. Dankzij deze tool zult u zien dat vaker dan verwacht de keuze voor AM niet de beste oplossing is. 
Aangezien Sirris voor veel meer staat dan alleen additive manufacturing, kunnen we u, zelfs als u in de rechterbovenhoek belandt, nog steeds begeleiden naar de meest geschikte technologie, aangezien we ook expertise hebben in spuitgieten, verspanen, warmtebehandelingen, ...
 

Klik op de afbeelding om de Additive Manufacturing Decision Tree volledig te bekijken

 

Ontvang persoonlijk advies van onze expert

Ontdek samen met ons hoe Additive Manufacturing voordelig kan zijn voor uw productie

Contacteer onze expert

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be