Acumen brengt inzichten van experts uit eerste hand

11 oktober 2022
Artikel
Benoit Olbrechts
Om de community samen te brengen organiseert Agoria van 17 tot 20 oktober zijn jaarlijkse event Acumen, in samenwerking met Sirris. Via online en offline sessies zullen Agoria-experts en externe sprekers u langsheen de recentste ontwikkelingen en game changers in diverse sectoren begeleiden.

Acumen, het jaarlijkse exclusieve event van Agoria, is interessant voor wie Agoria en Sirris beter wil leren kennen, maar ook voor leden die al intensief gebruikmaken van hun diensten.

Op het programma van dit vierdaagse event staan tientallen sessies onder vijf verschillende thema's: 'Compliance', 'Care for people', 'Contribute to a better society', 'Protecting the environment and the planet' and 'Create sustainable added value'. De meeste van de sessies zullen online plaatsvinden. Acumen zal op 20 oktober afsluiten met een aantal sessies live in BluePoint Brussels, met inbegrip van een networking lunch en gevolgd door een drink om de dag te beëindigen.

Ook onze Sirris-experts zullen een bijdrage leveren. Sirris en het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) verzorgen op 19 oktober een (Engelstalige) sessie over additive manufacturing voor drukapparatuur: '3D printing for pressure equipment. Dream or reality?'. Additive manufacturing (AM) maakt productontwikkeling mogelijk met een licht gewicht, grotere functionaliteit en lagere kost, afhankelijk van de toepassing. We zijn op het punt gekomen waarop ontwerpcodes herschreven worden om het gebruik van AM toe te laten, met materialen die kunnen worden getest en gecertificeerd. Dit is ook een zeer interessante ontwikkeling voor componenten in drukapparatuur. Voor de Europese norm voor drukapparatuur, EN-13445, wordt momenteel een nieuwe clausule opgesteld om AM-technieken toe te laten.

In het domein van IP en AI brengt de Sirris Patent Cell de (Engelstalige) presentatie 'Protecting your A.I. from copycats: a view from the inner side with patent attorneys and lawyers': innovaties op basis van artificiële intelligentie zijn er vandaar in overvloed, maar wat zijn de beste manieren om dergelijke nieuwe technologische oplossingen te beschermen? Hoe worden klassieke IP-rechten toegepast op zulke baanbrekende nieuwe producten? Wat zijn de voorwaarden om patentaanvragen in te dienen voor AI-gerelateerde uitvindingen in Europa? En welke praktische en efficiënte stappen zullen u helpen de essentie van uw concurrentieel voordeel veilig te stellen? U krijgt op deze en andere vragen een antwoord van octrooigemachtigden en gespecialiseerde advocaten van Osborne Clarke.

Meer over Acumen, dat van 17 tot 20 oktober plaatsheeft, kunt u lezen op de website van Agoria.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be