Aantal QRM Silver-gecertificeerden in België groeit verder

Artikel
Pascal Pollet

De productiestrategie QRM zorgt ervoor dat bedrijven in een high-mix, low-volume omgeving hun doorlooptijden kunnen verkorten en indirecte kosten besparen. Om de strategie beter bekend te maken in ons land, organiseert Sirris meermaals per jaar de QRM Silver-opleiding. Wie de opleiding succesvol beëindigt, ontvangt een certificaat tijdens een officiële ceremonie die plaatsvindt bij een van die deelnemers. Op 9 mei waren we te gast bij Reynaers Aluminium, producent van onder meer aluminium profielen voor ramen en deuren, en sinds 2018 Factory of the Future.

In het najaar van 2021 behaalden zeven cursisten uit de opleiding in Diepenbeek hun QRM Silver-certificaat. Deze certificaten werden uitgereikt bij Factory of the Future Reynaers Aluminium in Duffel. Dit familiebedrijf werd opgericht in 1965 en transformeerde zich de laatste decennia van een klassiek productiebedrijf tot een wendbare en hoogtechnologische organisatie. De toonaangevende producent van aluminium raam- en deursystemen investeerde aanzienlijk in de automatisering en digitalisering van haar volledige keten.

Reynaers wil een partner zijn voor zijn klanten, de dealers en installateurs van de aluminium producten, en hen helpen bij het beheer van hun workflow, om zo tot een snelle en vlotte assemblage en plaatsing van de producten te komen.

Alles alu onder één dak

Het event startte met een uitgebreide voorstelling van het bedrijf en zijn activiteiten, gevolgd door een rondleiding doorheen de verschillende afdelingen van de immense vestiging, van trainingscenter over productie, magazijnen, verpakking naar testruimtes en showroom.

Hierna vond een video-conferencing-sessie plaats met Rajan Suri, de grondlegger van de QRM-strategie, die in zijn introductie aangaf hoe Westerse productiebedrijven al van voor de COVID-19-pandemie en de oorlog in Oekraïne te maken hadden met enkele belangrijke uitdagingen en hoe QRM hierop een passend antwoord kan bieden. De vele succesverhalen in de VS en Europa, waarvan verschillende in België en Nederland, hebben ondertussen bewezen dat QRM meer is dan een theorie.

Het evenement werd traditioneel afgesloten met de uitreiking van de certificaten aan de aanwezige geslaagde cursisten in het bijzijn van Rajan Suri op het scherm.

Wilt u zich ook verdiepen in QRM en ontdekken wat de strategie voor uw bedrijf kan betekenen? Twee keer per jaar organiseert Sirris samen met het QRM Institute en de medewerking van Rajan Suri de opleiding tot QRM Silver-specialist. Deze tiendelige cursus stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. Een nieuwe reeks start op 8 november in Gent en op 17 november in Diepenbeek.

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be