Metal product development

Metal product development

Gaat u een nieuw metaalproduct lanceren of een bestaand metaalproduct innoveren? Onze experten beantwoorden al uw concrete vragen, maar gidsen u evengoed door de volledige productontwikkeling, van design tot testing en implementatie. Samen gaan we voor het best mogelijke resultaat. Ook voor schadeanalyses van bestaande metaalproducten staat ons team klaar. Dan gaan we na wat de oorzaak is en hoe u dit kan verhelpen. 

Contacteer ons

Working together on metal product

Samen voor betere en snellere innovatie

We bundelen de krachten om vroegtijdige slijtage en corrosie de kop in te drukken. Zo helpen we u om doordachte keuzes rond legeringen, bewerkingen en coatings te maken. Bovendien gaan we na of u baat heeft bij nieuwe generaties metaallegeringen. Kortom, we bieden ondersteuning aan op meerdere vlakken. Het doel: betere en snellere productontwikkeling. 
 

Metal product development

Een antwoord op elke vraag

Werkt u in een grote of kleine organisatie, zijn uw producten complex of eenvoudig, kiest u voor radicale of incrementele innovatie, bent u actief in een niche of niet … onze multidisciplinaire experten staan voor u klaar. Na een uitgebreid intakegesprek doen we u een concreet voorstel tot samenwerking, waar u al dan niet op ingaat.

3 speerpunten voor kwalitatieve producten

Wij garanderen objectief advies in mensentaal voor elke stap in het ontwikkelingsproces. Of u nu in het begin van de ontwikkeling zit, zich in de fase van het prototype bevindt of al een product op de markt heeft.
 

Materiaalselectie, bewerking en karakterisatie

Selecteer de juiste materialen, bewerkingen en coatings voor eender welke industriële toepassing (snijmessen, tandwielen, compressoren …) en voor elk type werkplek, zoals agressieve of voedselveilige omgevingen.

Een greep uit het aanbod: warmtebehandeling, 3D-printing met metaal, lasertechnologie, kwaliteitscontrole, restspanning, karakterisatie en versnelde corrosietesten.

Begeleiding bij productontwikkeling

Valideer uw ontwerp om daarna een betrouwbaar en efficiënt product te ontwikkelen – of u dat product nu giet, freest of maakt via 3D-printing. Tijdens dit proces ontvangt u ook advies over normen en wetgeving.

Een greep uit het aanbod: ontwerpvoorschriften voor drukapparatuur, bepalen van benodigde hardheid en sterkte van onderdelen, en hoe metaalmoeheid vermijden.

Preventie en management van corrosie

Voorkom of bestrijd corrosie door efficiënte monitoring en inspectie. Wij helpen u om sensortechnologie te implementeren, data te analyseren en een kostenbesparende monitoringstrategie op poten te zetten.

Een greep uit ons aanbod: advies bij ontwerpkeuzes (design, materialen, coating …) en strategisch corrosiemanagement voor diverse sectoren, waaronder chemie en voeding.
 

Metal damage analysis

Eerste hulp bij schadeanalyses

We helpen u begrijpen waarom bepaalde metaalproducten corrossie vertonen. Misschien wordt het verkeerd gebruikt, zit er een fout in het productdesign, of zijn de materialen van mindere kwaliteit. Samen zoeken we de oorzaak. Zo krijgt u onder meer toegang tot ons praktijklab voor corrosie. 

Bart Teerlinck

Gaat u nieuwe producten met metalen ontwikkelen (of al bezig)?

Bart Teerlinck, Bart Teerlinck, manager van ons metaalprogramma, staat u bij met raad en daad.
Neem contact op