Olivier Malek

Senior Engineer Precision Manufacturing

De toevoeging van nieuwe oppervlaktefunctionaliteiten aan uw waardevolle componenten kan een geweldige manier zijn om het verschil te maken. Eén mogelijkheid is u te concentreren op de coatings en een zorgvuldige materiaalkeuze. Een andere is creatief om te gaan met texturen via ultrakorte gepulseerde laserbewerking. In beide gevallen kan ik u van dienst zijn. Op zoek naar functionaliteiten als lage wrijving, onderhoudsvriendelijkheid, antibacteriële of andere eigenschappen? Laten we samen de juiste oppervlakte creëren..

Expertise

  • Geavanceerde materialen
  • Geavanceerde productietechnologie
  • Lucht- en ruimtevaarttechniek

Werkervaring 

Bij Sirris sta ik vooral in voor de ontwikkeling en het beheer van ons aanbod in oppervlaktefunctionaliteit. Zo werk ik aan onderzoeksprojecten en businessplannen voor nieuwe diensten en hardware, en begeleid ik bedrijven op weg naar functionele oppervlakken. Dit laatste kan bilateraal zijn, in het kader van haalbaarheidsstudies of individuele onderzoeksprojecten, of binnen grotere collectieve projecten.  

Bij wijze van voorbeeld van wat ons team kan realiseren, hebben we onlangs voor ESA een nieuwe ultrazwarte textuur ontwikkeld die beter presteert dan klassieke coatings. Dit zal nu samen met de Belgische ruimtevaartindustrie door Sirris worden overgedragen naar echte ruimtetoepassingen..

Studies 

  • Doctor in de Ingenieurswetenschappen, Werktuigbouwkunde, KU Leuven (2013)
  • Master Aerospace Engineering, Production Technology, TU Delft (2006)
  • Bachelor Aerospace Engineering, Production Technology, TU Delft (2004)

Professional motto 

“Felix qui potuit rerum cognoscere causas’
(Gelukkig hij die in staat is de oorzaken der dingen te leren kennen”) – Vergilius, Georgica II, 490

Fun fact 

Ik heb ooit een onderzeeër ontworpen en gebouwd waarmee ik deelnam aan een race op een marinebasis in Washington DC.

Een vraag, contacteer Olivier Malek