Evenement

Road to Biocomposites: de toegevoegde waarde van natuurlijke vezels

Neem samen met minstens 25 andere bedrijven deel aan ons gezamenlijk leerevent over biocomposieten. Ontdek het strategische gebruik van natuurvezel versterkte polymeren, met het oog op duurzaamheid en potentiële technische voordelen die ze te bieden hebben. Verwacht u aan een inspirerende dag over het optimale gebruik van natuurlijke vezels in bio-composieten. Tijdens dit event wordt het correcte gebruik van deze materialen besproken, zodat we de voordelen kunnen benadrukken en de uitdagingen overwinnen.

Natuurvezel versterkte (bio)polymeren, ook wel 'biocomposieten' genoemd, kunnen aanzienlijke voordelen bieden: een kleinere impact op het milieu, lager gewicht, goede dempende eigenschappen, energie-efficiëntie, mogelijkheden voor lokale waardeketens en een lager risico met betrekking tot de gezondheid en veiligheid van werknemers. Toch brengen ze ook grote uitdagingen met zich mee.

Neem deel aan dit inspirerend event en laat u meevoeren naar de verschillende methoden om de uitdagingen die ze stellen aan te pakken. Krijg betere inzichten in wanneer het gebruik van natuurlijke vezels echt toegevoegde waarde biedt in composieten, zowel op ecologisch als op economisch vlak.

Tijdens dit evenement zult u:

  • het technisch potentieel ontdekken: het technologisch potentieel van biocomposieten zal worden beschreven en getoond aan de hand van demonstratiemodellen en producten. We willen laten zien wat er technologisch mogelijk is en waar de grenzen liggen.
  • samen leren: presentaties door ervaren gebruikers van natuurlijke vezels met verschillende perspectieven zullen interessante discussies en inzichten stimuleren. Tijdens de plenaire sessies kunt u uw persoonlijke ervaringen delen met andere deelnemers.

Het event richt zich op het gebruik van natuurlijke, plantaardige vezels en bestrijkt alle vezellengtes en architecturen ervan: korte vezellengtes (mm), continue vezels (m), willekeurige, geweven en unidirectionele vezels.

Mis deze kans niet om deel te nemen aan een seminar dat is bedacht om diverse ideeën, debatten en partnerships te stimuleren en zo de basis voor de volgende golf van materiaalinnovatie in gang te zetten.

Programma 

De voertaal van het evenement is Engels. 

  Tijd Topic Sprekers
  9:30 – 10:00 Welkomstdrankje  
  10:00 – 10:45 Interactieve inleiding  
  10:45 – 11:15

Natuurvezel gebruik in verkeersborden en gevelpanelen, de weg naar een positieve business case 

Willem Bottger, NPSP
  11:15 – 11:45

We grow your cities: een duurzame verkeerspaal uit lokale geteelde hennep vezels

Yorick Lauwers, C-Biotech

  11:45 – 12:15 Resultaten en inzichten uit het BREPLA-project Frederik Goethals, Centexbel; Wannes Lembrechts, Sirris
  12:15 – 12:30

Samenvatting van de ochtendsessie

 
  12:30 – 13:15 Lunch  
  13:15 – 13:45 Labodemonstratie @ Sirris  
  13:45 – 14:20

Hoe verbeter je de vochtresistentie en levensduur van natuurvezel composieten?

Aart Willem Van Vuure en Gilles Koolen, KU Leuven
  14:20 – 14:30 Pauze  
  14:30 - 15:00

Towards thermoplastic composites with natural fibers: first application case studies and outlook for further adoption

Hans Miltner, W8SVR
  15:00 – 15:30 Engineering the bio-based future with bamboo fibers: technologies, applications and future business cases  Johan Kocks en Michel Jansen, Bambooder
  15:30 – 16:00 Interactieve slotsessie  
  16:00 – 17:00 Netwerkdrink  

 

Prijs

Deelnameprijs per persoon, koffiepauzes en broodjeslunch inbegrepen bedraagt voor bedrijven met een vestiging in Vlaanderen slechts 111 euro (excl. btw) dankzij de steun van VLAIO in de context van het #industriepartnerschap. Voor anderen is de prijs 371 euro.

Dit evenement maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarin 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema's: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie 4.0. Zij doen dit onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Banner Industrie Partnerschap

Datum

21 maart 2024 10:00 - 17:00

Locatie

Sirris Heverlee
Gaston Geenslaan 8
3001 Leuven
België

Google maps

Prijs

€111,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €371,- andere

Contactpersoon

Lees meer over deze expertise

Datum

21 maart 2024 10:00 - 17:00

Locatie

Sirris Heverlee
Gaston Geenslaan 8
3001 Leuven
België

Google maps

Prijs

€111,- bedrijven gevestigd in Vlaanderen | €371,- andere

Similar activities