Cobot online programmeren
Webinar

Leer cobots voor schuren en ontbramen online programmeren

Dankzij de technologische vooruitgang ligt het gebruik van cobots vandaag binnen het bereik van afwerkingstechnieken als schuren, polijsten of ontbramen op kleine series, ook voor wie geen roboticaspecialist is. Hoe dit praktisch aanpakken? In dit webinar samen met Gibas tonen we de mogelijkheid om finishing-processen online te programmeren met software van Robotiq.

Cobots worden in steeds meer uiteenlopende toepassingen ingezet. Dankzij ontwikkelingen in software is het gebruik van cobots ook voor finishingoperaties voor kleine series het overwegen waard geworden. Softwaremodules die toelaten om op basis van data uit de cobot‑krachtsensoren krachtgevoelige processen te programmeren brengen processen zoals schuren, polijsten of ontbramen ook voor 'kleine' series binnen handbereik van iedere robotoperator.

Om praktisch inzicht te geven in de mogelijkheden organiseert Sirris een aantal webinars en workshops in het kader van het COOCK-project COBOFIN. Tijdens dit webinar worden in samenwerking met productieautomatiseringsspecialist Gibas de mogelijkheden en best-practices getoond om finishingprocessen online te programmeren. Gebruikmakend van de verschillende mogelijkheden van de Copilot-software van Robotiq wordt getoond hoe dit met een minimum aan effort kan.

Programma

  • 11.00 - 11.10 uur: Verwelkoming en toelichting COBOFIN-project
  • 11.10 - 11.30 uur: Toelichting Copilot door Gibas
  • 11.30 - 11.50 uur: Toelichting haalbaarheidstesten Sirris
  • 11.50 - 12.00 uur: Q & A

Doelgroep

  • Iedereen die geconfronteerd wordt met manueel schuren van kleine series en mogelijkheden wil ontdekken om dit proces te automatiseren.
  • Iedereen die reeds met een cobot of robot schuurt, maar de mogelijkheden wil ontdekken voor het schuren van kleinere series. 

De voertaal van dit webinar is Engels

Dit initiatief komt tot stand met de steun van VLAIO.

logo Gibas
logo Robotiq

Datum

18 januari 2023 11:00 - 12:00

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven is vereist

Contactpersoon

Partners

Datum

18 januari 2023 11:00 - 12:00

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven is vereist