Runner with bare legs and clear blue running shoes running on asfalt road illustrating motion analysis of foot plantar pressure in running exercises
Afgesloten

CiabDATA | Biomechanische en datagedreven benaderingen vervolledigen op basis van bewegingsanalyse

Regio:
Europa
&
Vlaanderen
Gefinancierd door

Context

De focus van het project lag op de realisatie van een innovatief, gebruiksvriendelijk beoordelingsplatform op maat van de fysiotherapie- en sportmarkt, dat een optimale, objectieve en objectspecifieke follow-up van de training en het rehabilitatieproces mogelijk maakt. Het platform legt  hoogfrequente bewegings- en belastinggerelateerde parameters vast, leidt interne gewrichtskrachten af aan de hand van een geavanceerd “musculoskeletaal” model en biedt beslissingsondersteuning aan professionals in de gezondheidszorg op basis van inzichten die via geavanceerde machinelearningmethoden geëxtraheerd zijn.

Het EluciDATA Lab van Sirris ondersteunde de industriële partners in dit project met zijn expertise op het gebied van op data gesteunde analyses. 

Als gevolg van dit project vergaarde het EluciDATA Lab van Sirris algemene kennis en expertise over bv. de efficiënte integratie en gedetailleerde analyse van hoogfrequente tijdreeksgegevens uit meerdere bronnen.

Financiering

  • Kader: Eurostars
Logo Co-funding EUREKA and HORIZON 2020

Medegefinancierd door de Eureka-lidstaten, het Horizon 2020”-kaderprogramma van de Europese Unie en het Agentschap Innoveren en Ondernemen

 

Partners

In samenwerking met

Meer informatie over onze expertise

Timing

feb 2023 - mrt 2023

Onze experten

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be