Vraag nu uw gratis toegang aan tot de NewSkin-diensten

15 juni 2022
Artikel
Bram Cloet
Patrick Cosemans

Het NewSkin-project beoogt de oprichting van een 'Open Innovation Test Bed' (OITB) om technologieën, middelen en diensten te verstrekken voor de invoering van een reeks innovatieve processen om producten op nanobasis te vervaardigen, alsook de testcapaciteiten om de kenmerken van nanoverrijkte producten aan te tonen. Tijdens de projectuitvoering zullen er vier open oproepen voor bedrijven zijn om gratis toegang te krijgen tot de OITB-diensten. Sirris neemt aan het project deel met zijn klimaatkamer met ijstestopstelling voor deze showcases.

De open innovatie proeftuin (OITB) zal het Europese innovatie-ecosysteem voorzien van de nodige technologieën, middelen en diensten voor de invoering van een reeks baanbrekende, efficiënte en kosteneffectieve innovatieve processen voor de vervaardiging van industriële en consumentenproducten op nanobasis, alsook van de nodige testcapaciteiten om de kenmerken van nanoverrijkte producten aan te tonen.

Open oproepen

Sinds de OITB-structuur is opgezet, wordt het commerciële potentieel van NewSkin in verschillende bedrijfstakken gedemonstreerd aan de hand van een reeks van 55 demo's met de NewSkin OITB-eindgebruikers. De OITB is begonnen met de dienstverlening en de NewSkin-diensten zijn gratis beschikbaar in het kader van vier verschillende, concurrerende open oproepen die over een periode van twee jaar om de zes maanden zullen worden geëvalueerd. De volgende open oproepen tot het indienen van aanvragen zijn gepland in juli 2022, december 2022 en juni 2023. De oproepen zullen telkens vier maanden open staan, met 29 juli 2022 als uiterste termijn voor de tweede ronde. Voor elke ronde van de open oproepen zullen maximaal 25 voorstellen worden geselecteerd. De 25 geselecteerde entiteiten zullen gratis toegang krijgen tot de gewenste diensten van de OITB. 

Aanbod

Het OITB-dienstenaanbod zal in overeenstemming zijn met de beschikbare NewSkin OITB-waardeproposities, waaronder pilootfabrieken, testsites, LCA- en nanoveiligheidsbeoordeling, opmaken van businessplannen, bedrijfsfinanciering, modellering, ontwerp, en andere.

De technologische portefeuille van NewSkin voor oppervlakken en membranen op nanobasis omvat: 

  • De volledige reeks processen voor de grootschalige productie van nanomembranen uit grafeen (van continue grafeenproductie tot het creëren en functionaliseren van nanoporiën, daarnaast ook testinstallaties).
  • Continue lasertexturing, roll-to-roll (R2R) en texturing tijdens het vormen (TDM), massaproductieprocessen met nanotexturen. 
  • Semi-industriële installaties voor een pilootfabriek om efficiënte, geautomatiseerde en nanoveilige nanocoatingprocessen te bepalen voor grote componenten.
  • Continue PVD- (Physical Vapour Deposition) en CVD- (Chemical Vapour Deposition) processen.

Een van de thema's voor demoprojecten binnen het NewSkin-project zijn de diensten van Sirris in onze klimaatkamer met ijstestopstelling. Meer info over deze diensten vindt u hier.

Voor wie?

De entiteiten die mogen deelnemen zijn start-ups, kmo’s, onderzoeksorganisaties, met inbegrip van hogeronderwijsinstellingen, R&D-organisaties, grote ondernemingen, ...

Interesse? Lees alles over de open oproepen op het NewSkin-platform of neem contact met ons op!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be