Sirris organiseert opnieuw cursus gieterijtechnologie in vijf modules

Artikel
Kurt Beghyn

Op vraag van de gieterijen en hun afnemers richt Sirris in 2023 opnieuw een cursus gieterijtechnologie in. De opleiding biedt u diepgaande en praktische kennis over alle technologische en productie gerelateerde aspecten die van belang zijn bij gietstukken. De lesgevers kunnen bogen op een jarenlange praktijkervaring en opgebouwde kennis, wat ook terugkomt in de inhoud en het materiaal van de cursus.

Gegoten producten blijven een belangrijke basis voor heel wat eindproducten. Daarom verleent Sirris steun aan deze sector en zijn afnemers, ook in deze crisistijden. Dit doen we via allerlei initiatieven, waaronder de cursus gieterijtechnologie voor werknemers van gieterijen en hun afnemers.

In deze cursus bundelt Sirris de expertise en kennis die het collectief centrum opgebouwd heeft over tientallen jaren heen. De lesgevers zijn voornamelijk interne gieterijspecialisten, maar ook een aantal externe specialisten uit de bedrijfswereld nemen delen van de opleiding voor hun rekening.

De cursus, opgebouwd uit vijf modules, richt zich op gevorderde technici, beginnende ingenieurs, gieterijen, afnemers van gietstukken, ... Om de kennis die u tijdens de opleiding heeft opgebouwd te testen, kan u kosteloos deelnemen aan een examen. Dit in overleg met de lesgevers na elke module. U krijgt dan een examengetuigschrift mee.

De opleiding start eind januari 2023 en loopt tot in oktober.

Interesse in onze cursus gieterijtechnologie? Meer info vindt u hier!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be