'The Practitioner's Guide to POLCA'

18 april 2018
Case
Véronique Dossogne

Wat betekent de implementatie van POLCA in de praktijk? De grondlegger van QRM, Rajan Suri, heeft een nieuw boek uitgebracht rond POLCA, het productiecontrolesysteem voor high-mix-low-volume producten en producten op maat.  

POLCA (wat staat voor ' Paired-cell Overlapping Loops of Cards with Authorization') is een op kaarten gebaseerd visueel controlesysteem dat de orderstroom stuurt over de werkvloer. POLCA zorgt ervoor dat de stroomopwaartse productiestappen rekening houden met de beschikbare capaciteit bij de stroomafwaartse productiestappen. Op die manier voorkomt men dat men te vroeg start met orders waarvoor in de volgende stap toch geen capaciteit beschikbaar is. Hierdoor kan men de work in process (WIP) beperken en kan men kortere doorlooptijden op de werkvloer realiseren.  

POLCA is vooral geschikt voor bedrijven met high-mix/low-volume-producten en producten op maat. Dergelijke bedrijven kampen met lange doorlooptijden, late leveringen en dagelijks expediting om de leveringsdata na te komen. In dergelijke omgevingen schiet ERP en zelfs geavanceerde planningssoftware zoals 'finite capacity scheduling' vaak tekort. (Meer over deze planningsparadox leest u hier op onze blog.) Met POLCA konden in dergelijke omgevingen wel indrukwekkende resultaten worden bereikt. 

Het belangrijkste aspect van POLCA is dat het eenvoudig is. De methode vraagt niet om een complexe software-implementatie: het kan gebruikt worden zonder een ERP-systeem of het kan naadloos aansluiten bij een bestaand ERP-systeem. 

Uit de praktijk gebundeld 

Het nieuwe boek rond POLCA voorziet een stapsgewijze roadmap voor de implementatie van POLCA, onschatbaar voor zowel bedrijven die POLCA willen implementeren als consultants en academici die deze bedrijven adviseren. Verder worden de concepten in praktische en begrijpelijke taal uitgelegd en met gedetailleerde voorbeelden geïllustreerd. Ten slotte bevat het boek meerdere casestudies geschreven door bedrijven over hun POLCA-implementatieproces en de resultaten die behaald werden in verschillende sectoren in zes landen. Zo wordt ook de ervaring van Provan met QRM en POLCA uit de doeken gedaan. 

Wilt u meer weten over POLCA en over QRM? Op 19 en 20 juni vindt de QRM World Conference plaats in Eindhoven. Deze conferentie omvat onder meer een reeks hands-on workshops en getuigenissen van bedrijven die met QRM succes wisten te boeken. Op 21 juni kunnen er verschillende QRM-bedrijven worden bezocht. Voorafgaand aan de conferentie geeft Rajan Suri, de bedenker van QRM, op 18 juni een masterclass over QRM.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be