Optimaliseer de kwaliteit van uw industriële messen

06 april 2022
Artikel
Guy Claus

In de technologische industrie maken veel processen gebruik van industriële messen om diverse materialen op maat te brengen. Het gaat meestal om snij-, knip- en ponsbewerkingen uitgevoerd met stalen gereedschappen die thermisch behandeld werden, om de sterkte en slijtageweerstand te verhogen en eventueel voorzien van een coating.

Sirris organiseert op 27 april een tweede online seminar binnen het project QualiKnife, waarin de drie hoofdthema’s aan bod zullen komen: materiaalkeuze van het substraat, warmtebehandeling en oppervlaktebehandeling.

We hebben voor u drie presentaties in petto:

Uddeholm is een bekend staalbedrijf uit de groep Voest-Alpine en producent van hoogkwalitatieve stalen. Deze firma zal een kort overzicht geven van de staalsoorten die geschikt zijn voor het gebruik in allerlei knip- en snijtoepassingen. Deze voordracht zal in het Engels gegeven worden.

In een tweede voordracht wordt een stand van zaken besproken over het laserharden van mesranden. Sirris beschikt over een diodelaser waarmee randen van onderdelen met grote precisie kunnen gehard worden zonder dat vervorming optreedt.

De laatste voordracht zal handelen over het gebruik van PVD-coatings voor mesoppervlakken. De firma Oerlikon-Balzers heeft op dit vlak zeer veel ervaring opgebouwd en zal de voordelen van deze coatings belichten aan de hand van praktische voorbeelden.  

Deelname is gratis. Klik hier voor meer info en inschrijving.

Het project QualiKnife rond de verbetering van industriële messen kwam tot stand met de financiële steun van VLAIO.

Auteurs

Guy Claus

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be