Nieuwe snijtechnieken en staalsamentellingen zijn uitdaging voor verzinkers en coaters

Artikel
Bart Teerlinck

Iedereen heeft er belang bij duurzame kwaliteit te blijven afleveren aan de staalverwerkende industrie. Toch bezorgen nieuwe staaltechnieken en staalsamenstellingen heel wat verzinkers en coaters vandaag de nodige kopzorgen. Daarom willen VOM, ZINKINFO en Sirris een collectief onderzoek starten naar de mogelijke oorzaken en gevolgen.

De wereld is in evolutie, soms sneller dan de wetenschap. Ook in de staalbouwmarkt. Bedrijven signaleren steeds vaker hechtingsproblemen of corrosieverschijnselen op de snijvlakken van te verzinken of te coaten staalproducten. Kunnen we de oorzaak vinden bij nieuwe, efficiëntere snijtechnieken? Of leiden de wereldwijde staalcrisis en grondstoftekorten tot veranderde staalsamenstellingen?

Om ervoor te zorgen dat verzinkers en coaters ook in de toekomst een duurzame kwaliteit kunnen blijven afleveren aan de staalverwerkende industrie, willen VOM, ZINKINFO en Sirris de handen in elkaar slaan en een collectief onderzoek starten naar mogelijke oorzaken en gevolgen.

Bent u staalleverancier, staalverwerker, verzinker of coater, wilt u de huidige uitdagingen helpen aanpakken en heeft u interesse in dit onderzoek? Meld het ons!

(Beeld : © ZINQ)

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be