QRM World Conference

Nieuwe QRM Silver opleidingsreeks

Artikel
Pascal Pollet
In het najaar van 2022 start een nieuwe QRM Silver opleidingsreeks over quick response manufacturing (QRM). Deze opleiding stelt u in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase uit te voeren en de implementatie te ondersteunen.

Quick response manufacturing is een bedrijfsbrede strategie gericht op het reduceren van de doorlooptijden op de werkvloer en in de kantoorprocessen. De strategie werd specifiek ontwikkeld voor 'high-mix-low-volume'-bedrijven. QRM laat toe om producten sneller op de markt te brengen en verbetert de competitiviteit door reductie van de kosten en verbetering van de leverperformantie en de kwaliteit.

Praktische aanpak

De opleiding bestaat uit negen kennismodules die gespreid over vier volledige dagen worden behandeld. De eerste helft van de opleiding focust vooral op het aanleren van de basisprincipes, methodes en tools van QRM. De tweede helft van de opleiding focust op de praktische toepassing en de implementatie-skills. Via hands-on simulatie-oefeningen ervaren de deelnemers de kracht van de QRM-principes. Getuigenissen uit het bedrijfsleven maken duidelijk wat de implementatie van QRM in de praktijk betekent. De opleiding wordt in het Nederlands gegeven. De deelnemers krijgen soms ook huiswerkopdrachten mee.

Tijdens de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de 'soft skills' en aan change management. Hierdoor zijn de deelnemers na de opleiding in staat om zelfstandig een QRM-project te initiëren, de analysefase van een QRM-implementatie uit te voeren en de implementatie te ondersteunen. 

Certificaat

Aansluitend op de opleiding kunnen de deelnemers desgewenst het certificatie-examen van het internationaal QRM Institute afleggen en zo de 'QRM Institute Silver' graad verwerven.

De opleiding wordt georganiseerd door Sirris in samenwerking met QRIS en het QRM Institute.

Meer info over deze QRM-opleiding vindt u op volgende links.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be