automatic bollard

Lowist ontwikkelt concept voor connectie en cloud-integratie van verdwijnpalen

Case
Pieter Beyl

Lowist Toegangsbeheer installeert en onderhoudt verdwijnpalen voor de openbare sector. Al 15 jaar is het bedrijf een gevestigde waarde in het Limburgse Bilzen en heeft het tal van projecten voor steden en gemeenten verwezenlijkt. Het realiseerde al een eerste kleine innovatie in 2010 met de ontwikkeling van een eigen sturing via een PLC om storingsinformatie weer te geven en bepaalde parameters in de sturing aan te passen.

24/7 verzinkbare paal

Eén van de systemen van de fabrikant is een verzinkbare paal voor voertuigen die aangestuurd wordt vanuit een bedieningszuil. Lowist zag de nood voor zijn klanten om dit systeem te kunnen beheren vanuit een webapplicatie en centraal platform, dat kan communiceren met de PLC in een bedieningszuil. Innoverende mobiliteitsmogelijkheden zijn immers de standaard geworden. Lowist vond geen marktklare oplossing en had zelf, met een bepaald concept voor ogen, al aanbieders betrokken voor de uitwerking ervan. Daarop stapte het naar Sirris met de vraag om ondersteuning bij de ontwikkeling van een internet of things-oplossing.

"In de beginstadia vonden we geen juiste aanbieder die ons kon helpen met de opzet van het programma. Vervolgens gingen we ten rade bij Sirris met de vraag of zij de nodige ondersteuning konden bieden bij de ontwikkeling van onze cloud-gebaseerde beheersoftware, Centrigo.” Mathie Lowist, zaakvoerder van Lowist.

Van proof-of-concept tot marktintroductie

Sirris startte met een evaluatie van het concept en de hierbij behorende risico’s, om vervolgens een  alternatieve oplossing voor te stellen. Met een proof-of-concept werden de communicatie- en verdere cloud-integratiemogelijkheden aangetoond. Nadien hielpen de experts Lowist bij het betrekken van commerciële aanbieders met de juiste expertise voor de verdere ontwikkeling. In totaal werden vier verschillende partijen betrokken, elk voor een deel van de volledige oplossing, van PLC tot webapplicatie. Sirris volgde de verdere ontwikkeling en integratie met deze partijen op, om vervolgens tot één volledig systeem te komen.

Met ondersteuning van Sirris heeft Lowist een industrialiseerbaar concept voor de connectie en cloud-integratie van verdwijnpalen kunnen bekomen. De cloud-gebaseerde beheersoftware maakt het mogelijk de verzinkbare palen op elk tijdstip van de dag vanop afstand te bedienen. 

Het nieuwe systeem werd ondertussen met succes in de markt gezet.

 

Wilt u meer info over slimme geconnecteerde producten of hebt u een specifieke vraag? Klik dan hier!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be