OerlikonBalzers_30years

Laat u inspireren op het 30-jarig bestaan van Oerlikon Balzers Coating

20 september 2022
Artikel
Patrick Cosemans
Oerlikon Balzers Coating viert zijn 30-jarig bestaan met een vierdaags programma vol lezingen en presentaties van experts. Ook Sirris zal een bijdrage leveren over de toegevoegde waarde van coatings voor een duurzame industrie.

Oerlikon Balzers maakt deel uit van de OC Oerlikon-groep en is leverancier van PVD-coatings. De coatings die dit bedrijf produceert hebben als doel de prestaties en levensduur van onderdelen en componenten te verbeteren. Oerlikon Balzers exploiteert meer dan 100 coatingcentra in meer dan 35 landen en heeft meer dan 5.100 mensen in dienst.

Het bedrijf biedt naast coatingapparatuur diensten op het gebied van op PVD en PACVD gebaseerde coatingoplossingen en warmtebehandelingsoplossingen. Zijn producten en diensten worden gebruikt in diverse toepassingen op het gebied van snijden, metaalvorming, kunststofverwerking, spuitgieten, in de automobielindustrie, ... In de Benelux heeft het bedrijf drie servicecentra, met hoofdkantoor in Sint-Truiden.

Ter gelegenheid van zijn 30-jarig bestaan organiseert Oerlikon Balzers Coatings vier inspirerende segmentdagen, elk met een ander thema en verschillende sprekers:

  • Snijden: nieuwe evoluties in moeilijk te snijden materiaal (27/9)
  • Kunststofvorming: slijtagegedrag in spuitgietmatrijzen van glasvezel (28/9)
  • Metaalvorming: vermindering van het risico op scheurvorming tijdens het trekproces (29/9)
  • Algemene engineering: de voordelen van PVD-coating voor een duurzame industrie (30/9)

Sirris behoort tot de sprekers op het evenement op 30 september, met een presentatie over de toegevoegde waarde van coatings in een circulaire en duurzame economie.

Wilt u erbij zijn? Kom meer te weten en schrijf u hier in!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be