Kwalteitsproducten voor Buzon dankzij vruchtbare samenwerking in testen

22 juni 2020
Case
Hilde Krikor
Francine Schoumaker

Al meer dan 30 jaar ontwikkelt en produceert Buzon innovatieve verstelbare draagsystemen voor terrassen. De laatste jaren kende het Luikse familiebedrijf een continue groei en verhuisde zelfs naar nieuwe gebouwen.

De polymeertegeldragers voor terrassen die Buzon ontwikkelt en produceert zijn ergonomisch en duurzaam. Ze zijn speciaal ontworpen om allerlei soorten terrassen te verwezenlijken. Het gamma aan oplossingen garandeert een stabiele en duurzame plaatsing van betontegels, natuursteen, keramische tegels en houttegels. Om de kwaliteit van zijn productgamma te garanderen, kan Buzon al meer dan 20 jaar terecht bij Sirris voor tests. 

Van testen naar certificering

Sirris voert allerlei testen uit op thermoplasten - drukproeven, trek-, scheur- en buigtesten, uv-testen, densiteitsanalyses, ... zodat Buzon zijn producten verder kan ontwikkelen en verbeteren. Hierbij waren de kennis van Sirris in thermoplasten een hele bijdrage tijdens onderzoek, analyses en studies van het gedrag van zijn grondstoffen. Dankzij de succesvolle samenwerking met Sirris sinds 1999 hebben beide partijen een zeer grondige kennis van elkaars werking en verwachtingen. De testverslagen verlenen Buzon een optimale efficiëntie  tijdens de uitvoering van projecten. 

Dankzij deze professionele samenwerking kon de onderneming haar technische fiches en andere kenmerken van haar producten definiëren met het oog op het behalen van internationale kwaliteitscertificaten (CE, ICC, BBA, ...).

(Beeld: Buzon)

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be