Knowledge for Growth: Learn. Connect. Discover.

21 april 2022
Artikel
Hilde Krikor
Olivier Gramaccia

Elk jaar in mei neemt de elite van de Belgische life sciences gemeenschap deel aan Knowledge for Growth, de jaarlijkse professionele conferentie van flanders.bio in Gent. Hier zijn besluitmakers uit de biotech, farma en medtech, landbouw en chemische industrie aanwezig, naast investeerders, universiteiten, toonaangevende onderzoeksinstellingen, beleidsmakers en competence providers. Ook Sirris zal er zijn: woon het event samen met ons bij op 18 en 19 mei 2022!

Knowledge for Growth, dat in 2021 voor het eerst als een hybride event doorging, is Europa's beste life sciences conferentie. De conferentie biedt een boeiend programma met vitale inzichten in het wereldwijde life sciences landschap, individuele partneringen, een vakbeurs en nog veel meer. Ruim 230 organisaties woonden de laatste editie van Knowledge for Growth bij. Dit jaar zal ook Sirris van de partij zijn en haar expertise in de vertegenwoordigde domeinen voorstellen, in het bijzonder in medtech.

Uw medtechproject een versnelling hoger schakelen

Sirris helpt medtechbedrijven bij de ontwikkeling van hun technische innovatie. Van idee tot product kunnen we u helpen te innoveren in uw specifieke markt. Ons team van experts, onze specifieke infrastructuur en onze testlabs kunnen u helpen een maximale impact te bereiken met een minimale doorlooptijd.

Binnen onze Product Development Hub biedt het Micro Products Lab een brede competentie en een hoogtechnologische infrastructuur voor miniaturisatie in productontwikkeling. Onze experts stellen hun technologische expertise ter beschikking in vier belangrijke domeinen:

  • micromachining (bijv. microfrezen en draadvonken)
  • microreplicatie
  • microprinting
  • metrologie op microschaal

Het Micro Products Lab biedt gerichte hulp en kan oplossingen ontwikkelen voor specifieke toepassingsgebieden, waaronder:

  1. Engineering voor de gezondheidszorg, waaronder microfluïdica en speciale tooling
  2. Vervaardiging en replicatie van kleine componenten
  3. Functionalisering van het oppervlak
  4. Polymeeroptiek
  5. Micromechanica
  6. Plastronics (integratie van elektronica in kunststofproducten)

We kunnen u bijstaan bij elke stap van uw innovatie. U leest er hier alles over.

Kom en ontdek dit alles op onze stand nr. 39!

U krijgt ook de kans om meer te weten te komen over het COOCK-project FASMEDDEV - Medical diagnostics goes micro and smart: over het miniaturiseren en slimmer maken van 'Point of Care' diagnostische tests op basis van polymeren microfluidische chips.

Dit project is een samenwerking tussen Sirris en flanders.healthTech, gesubsidieerd door VLAIO.

 

 

 

 (Beelden: https://knowledgeforgrowth.be/)

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be