Hoe versnelt en versterkt u uw idee voor een slim product?

15 december 2020
Pieter Beyl

Als productbouwer kan je vandaag niet meer om slimme producten en IoT heen kijken. Heel wat bedrijven zitten met ideeën maar lopen vast in de vele mogelijkheden en onzekerheden. Om bedrijven hierbij te helpen ontwikkelen we tools om sneller tot een sterker slim productidee te komen. Tijdens een webinar op 25 januari kan u hier meer over te weten komen.

Wie slimme producten zegt, denkt niet alleen aan sensoren en intelligentie in het product. Ook connectiviteit met gebruikers en andere producten, en cloud-toepassingen en digitaal ondersteunde diensten rond het product behoren tot de mogelijkheden. Er komen dus niet alleen nieuwe technologieën en een andere ontwikkelaanpak bij kijken, ook het businessmodel en de bedrijfswerking kunnen veranderen.

Versnelling hoger in slimme productexploratie

Geen wonder dat productbouwers soms vastlopen in de vele mogelijkheden en onzekerheden tijdens hun zoektocht naar het 'gouden' productidee. Snelheid is nochtans van groeiend belang, niet alleen om marktaandeel te verwerven voor nieuwe toepassingen, maar ook om tijdig in te spelen op markten die door digitalisering steeds sneller evolueren. Het merendeel van de slimme (IoT-) producten zijn volledig nieuw of significante uitbreidingen van bestaande producten, waarmee bedrijven andere stakeholders of zelfs volledig nieuwe klanten bedienen. Om dergelijke risico’s te beheersen heb je zeker een sterk en onderbouwd productidee nodig.

Tools voor bedrijven

Naar aanleiding van deze problematiek bij productbouwers hebben Sirris en imec een collectief project opgestart, specifiek gericht op de exploratiefase van slimme producten. In dit project ontwikkelen we een aanpak en tools om bedrijven te helpen zich efficiënter, sneller en succesvoller te oriënteren op het vlak van slimme producten. In het webinar 'Versnel en versterk uw idee voor een slim product' op 25 januari 2021 komt u meer te weten over deze tools en hoe u hiermee aan de slag kunt gaan. Twee bedrijven die slimme producten ontwikkelen vertellen eerst wat slimme productexploratie inhoudt voor hun bedrijf en hoe ze hiermee omgaan. Na afloop van het webinar is er de mogelijkheid om 1-op-1 van gedachten te wisselen met het projectteam.

Interesse om deel te nemen? Meer info en inschrijven voor het webinar via onze agenda.

Dit webinar kadert binnen het COOCK-project 'Oriënteren en beslissen in slimme productexploratie'. Meer info over dit project vindt u op de projectpagina.  

 

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be