Gestroomlijnde processen voor een gestroomlijnde keuken

01 augustus 2017
Case
Pascal Pollet

Emmanuel Fraeye uit Ardooie ontwerpt, bouwt en plaatst keuken- en woonconcepten op maat. Om elk project tijdig en zonder kwaliteitsverlies te kunnen realiseren, heeft het bedrijf samen met Sirris de bedrijfsprocessen gestroomlijnd.

Het ontwerpen en plaatsen van keukens en interieurs is bijzonder complex. Er komen immers heel wat expertises en verschillende partijen bij te kijken. Het hoeft dus niet te verwonderen dat dit proces gevoelig is voor fouten en vertraging. Twee zaken die perfect te vermijden vallen wanneer iedereen steeds op het juiste moment over de juiste info beschikt en wanneer de processen optimaal verlopen. Een team van medewerkers maakte er werk van, samen met specialisten van Sirris.

Tal van verfijningen

Om de kans op fouten tot een minimum te herleiden, voerden de medewerkers van het bedrijf enkele belangrijke verbeteringen door. Zo verfijnden ze de gebruikte projecttemplates, om misverstanden en ontbrekende info te vermijden. Daarnaast verbeterden ze de communicatie tussen de betrokken afdelingen door wekelijkse reviewmomenten in te lassen. Daarop worden de planning, de conceptontwikkeling en het finale design geëvalueerd.

Ook de processen van het ontwerp- en studiebureau werden bijgeschaafd. Zo werd een planningsbord ingevoerd, zodat de medewerkers van de dienst steeds perfect weten welke taken op hen afkomen. Bovendien zijn enkele vaste ontwerpelementen gestandaardiseerd, zodat hetzelfde werk niet telkens opnieuw hoeft te gebeuren.

Het kan altijd nóg beter

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de medewerkers verlopen de processen binnen het bedrijf vandaag al een stuk gestroomlijnder. Maar ze zijn natuurlijk nog altijd voor verbetering vatbaar. Daarom steken enkele kantoormedewerkers wekelijks de koppen bij elkaar om de processen verder op punt te zetten en eventuele verbeterpunten aan te pakken. Dit gebeurt aan de hand van een visueel bord waarop de verbeteracties met post-its worden opgevolgd.

Meer info over dit thema? 

Neem contact met onze specialist Pascal Pollet op +32 498 91 94 60 of via Pascal.Pollet@sirris.be.

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be