Extra impuls van Vlaamse overheid om bewustzijn en kennis over cybersecurity te verhogen

Wim Codenie

Bent u van plan om met uw bedrijf een stap vooruit te zetten in cyberveiligheid? Dan zijn de cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO misschien iets voor u. De Vlaamse overheid wil zo een impuls geven aan de maturiteit in cybersecurity van de Vlaamse kmo’s. Ze lanceerde via het VLAIO een overheidsopdracht, bestemd voor dienstverleners die onze bedrijven op dit vlak kunnen adviseren en begeleiden.

De cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO omvatten een aanbod van diensten, binnen een raamcontract van de Vlaamse overheid. Dit aanbod ondersteunt kmo’s in Vlaanderen bij het verbeteren van hun cyberveiligheid. Ze worden hierbij begeleid door negen bedrijven, door de Vlaamse overheid geselecteerd uit een lijst van niet minder dan een 50-tal kandidaten, eens te meer een bevestiging dat Vlaanderen rijk is aan goede dienstverlenende bedrijven in het domein van cybersecurity.

De geselecteerde dienstverleners zijn:

  • BA
  • Cranium Belgium
  • Cronos Public Services
  • EY Advisory Services
  • NETCURE
  • NVISO Belgium
  • PwC Entreprice Advisory
  • Resilient
  • Toreon

Meer info over de verbetertrajecten per dienstverlener vindt u op de website van VLAIO.

Het aanbod

De cybersecurity-verbetertrajecten zijn bedoeld voor Vlaamse kmo’s met een business-kritische hoeveelheid aan IT-architectuur, software of geconnecteerde IoT-systemen. Ze kunnen via Vlaamse overheidssteun extern advies en begeleiding rond cybersecurity kopen. Het gaat om 45 procent steun op trajecten tussen 25.000 en 50.000 euro.

Om een beroep te doen op het aanbod, neemt u als kmo zelf contact op met één van de negen dienstverleners. Elk bedrijf kan hierbij zelf de dienstverlener kiezen die het best aansluit bij zijn profiel. De mogelijkheid tot samenwerking tussen dienstverleners wordt evenmin uitgesloten.

Sirris en Agoria kunnen u als neutrale kennispartners verder informeren en helpen om de juiste keuze te maken, ook als het misschien nog te vroeg is of als u nog met vragen zit. Wij beschikken over experts en een ruim aanbod van opleidingen en eerstelijnsadvies om u op weg te zetten, onder andere via het Industrie Partnerschap Cybersecurity.

Partnership met VLAIO: Samen bouwen aan je #digitaletoekomst

De cyberveiligheid in bedrijven verhogen, dat is het doel van de Vlaamse overheid. Daarom heeft Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) 9 dienstverleners geselecteerd om kmo’s hierin te adviseren en begeleiden met elk hun eigen aanpak en expertise. De 9 cybersecurity verbetertrajecten vind je op www.vlaio.be/cybersecurity. Deze maken deel uit van het Vlaams beleidsplan cybersecurity. Meer info over het beleidsplan vind je op www.digitaletoekomst.be.

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be