Digital Twin

EMR Digital Twin Acadamy lanceert eerste reeks basisopleidingsmodules 'Digital Twin'

Artikel
Marc Bollen
De lancering van een eerste reeks van 21 basisopleidingsmodules is een eerste mijlpaal in het EMR Digital Twin Academy project. De modules zijn ontwikkeld in het kader van het Europese Interreg-programma en brengen alle expertise over het onderwerp in het Euregio Maas-Rijngebied samen.

Wilt u meer weten over digitale tweelingen (digital twins)? Misschien hebt u al gehoord van Industrie 4.0, maar weet u niet zeker wat het is, of hoe het de technologie en het leven in 2022 beïnvloedt? U bent student, werknemer of werkloos en wilt gratis online leren? Op uw eigen tempo? Thuis op uw computer of smartphone?

Als het antwoord op al deze vragen "ja" is, dan hebben we goed nieuws voor u: een catalogus met leermodules over digitale tweelingen, ontwikkeld in het kader van het Europese Interreg-programma. De catalogus verzamelt alle expertise over dit onderwerp in het Euregio Maas-Rijngebied: van universiteiten, hogescholen, beroepsonderwijs tot bedrijfsexpertise, allemaal beschikbaar op één online leerplatform.

De leermodules zijn gericht op een basiskennis over digitale tweelingen. Ze bieden hoogwaardig leermateriaal over verschillende onderwerpen - Industrie 4.0 en RAMI, Asset Administration Shell, standaardisatie, het gebruik van CAD-software bij het ontwerpen van digitale tweelingen, enz. – om u een gedegen kennis over het onderwerp te geven. U krijgt ook een volledig overzicht over hoe een digitale tweeling te creëren via de modules die de bewerkings- en inbedrijfstellingsfasen virtueel demonstreren.

Bovendien delen de Euregio-experts cruciale informatie over het onderwerp aan de hand van interviews: studenten die aan projecten werken en bedrijven die de technologie implementeren leggen uit hoe u de digitale tweeling gebruikt.

Wil u meer weten of starten met leren? Klik hier om toegang te krijgen tot het platform!

De cursussen zijn volledig gratis voor iedereen dankzij de financiële steun van het Interreg-programma Euregio Maas-Rijn.

Het project Digital Twin Academy wordt uitgevoerd in het kader van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn en met het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

 

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be