QRM 4.0

CGK getuigt over quick response manufacturing en digitalisatie

Artikel
Pascal Pollet

In het kader van het Interreg-project QRM4.0 startten de projectpartners een reeks podcasts met informatieve en inspirerende interviews. We zetten er hier eentje voor u in de kijker.

Het toepassen van de principes uit quick response manufacturing (QRM) in combinatie met digitalisatie maakt het mogelijk om doorlooptijden drastisch te verkorten. De snelle levertijden maken het mogelijk om nieuwe klanten aan te trekken en te groeien. Daarnaast verbeteren de korte doorlooptijden ook nog de leverbetrouwbaarheid, dalen de indirecte kosten en verbetert de kwaliteit.

Het Interreg-project QRM4.0 steunt de kmo’s in hun QRM-traject, door ze in staat te stellen digitale technologieën uit te rollen via coaching, training en het delen van expertise en beste praktijken. Dit onder meer via informeren en inspireren over QRM en de uitwisseling van beste praktijken. Een van de initiatieven is een reeks podcasts met interviews van onder meer projectpartners en (lid)bedrijven.

Ondertussen staan er al 36 van deze podcasts online, waaronder een recent interview met Antoine Willems, Operations Manager bij CGK Group, leverancier van oplossingen voor veilige opslag, behandeling en gebruik van chemicaliën en andere gevaarlijke vloeistoffen, in Wevelgem. Gespreksleider is Ronald Scheer, docent en onderzoeker bij het lectoraat voor Robotica & Mechatronica van Fontys hogeschool voor Engineering in Eindhoven.

Link naar de podcast op Spotify:

https://open.spotify.com/episode/05DtT0cRaA4Ts8zoal29T3

De volledige reeks podcasts is te beluisteren via de meeste podcastkanalen, waaronder Spotify:

https://open.spotify.com/show/2jvntwxM5sWpBeCEyDC29N

Door doorlooptijden te verkorten kan een bedrijf groeien en heel wat indirecte kosten reduceren. De productiestrategie quick response manufacturing (QRM) maakt dit mogelijk voor bedrijven in een high-mix-low-volume omgeving. Binnenkort start er opnieuw een opleidingscyclus over QRM, vanaf 30 maart 2023 in Diepenbeek en vanaf 18 april 2023 in Gent.

Meer informatie over onze expertise

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be