Buzon, als eerste op de markt met draagsystemen getest onder ISO 17025-accreditatie

01 februari 2021
Francine Schoumaker
Hilde Krikor

Het Luikse familiebedrijf Buzon ontwikkelt en produceert al meer dan 30 jaar innovatieve verstelbare draagsystemen voor terrassen. Dit bedrijf hecht veel belang aan de kwaliteit van zijn productgamma, dat het garandeert door regelmatig te testen.  

De ergonomische en duurzame draagsystemen bestaan uit polymeer dat al meer dan 20 jaar getest wordt in de labo’s van Sirris. De testen, uitgevoerd door een onafhankelijk laboratorium, helpen Buzon aan internationale kwaliteitscertificaten (CE, ICC, BBA ...) voor zijn producten. 

Het Sirris-testlabo in Seraing verkreeg een nieuwe ISO-17025-accreditatie toegekend door Belac (Belgische Accreditatie-instelling), voor een compressietest op de Buzon-draagsystemen. Dit is een primeur. Eind 2020 zijn de nodige stappen doorlopen (via Teams!). Buzon is daarmee het eerste bedrijf dat deze systemen, onderworpen aan testen onder ISO-17025-accreditatie, op de markt brengt. 

Wilt u meer weten over de testen die we u kunnen bieden of hoe we u kunnen helpen? Neem een kijkje op onze testpagina's!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be