Beste strategie bij frezen op basis van de frequentierespons

28 juni 2021
Samuel Milton
Tom Jacobs

De snijparameters die bij machinale bewerkingen worden gebruikt, worden gewoonlijk geselecteerd op basis van de aanbevelingen in de catalogus van gereedschapsfabrikanten of op basis van de ervaring van de operator. Dit is niet geoptimaliseerd voor een specifieke toepassing. Bij Sirris kunnen wij u helpen om het gedrag van uw gereedschap te identificeren en de optimale prestaties in uw bewerkingsprocessen aan te boren met een eenvoudige maar beproefde dynamische test.

Wist u dat elk gereedschap en elke gereedschapshouder verschillende prestaties kunnen leveren bij verschillende machines en processen? Dat komt omdat elke combinatie zijn eigen unieke frequentierespons heeft voor verschillende belastingen. Een gereedschap presteert het best en zonder zelfopgewekte trillingen onder bepaalde omstandigheden die tot zijn frequentieresponsdomein behoren. Hoe identificeert u deze frequentieresponsen voor elk gereedschap?

Bij Sirris kunnen wij u helpen om deze responsen te identificeren en de optimale prestaties in uw bewerkingsprocessen aan te boren met een eenvoudige maar beproefde dynamische test. De dynamische test voor bewerkingen of kloptest is een snelle, beproefde en betrouwbare methode die u kan helpen om uw productiviteit, processtabiliteit en prestaties te verbeteren.

Vele werkplaatsen hebben deze strategie al toegepast en wie weet gebruikt uw concurrent dit al en heeft hij zijn bewerkingsprocessen al geoptimaliseerd! Nu kan deze test overal bij u in België worden uitgevoerd door onze Sirris-experts: eenvoudige operatorvriendelijke dashboards met goede en slechte omstandigheden kunnen gecreëerd worden voor uw toepassingen.

Kunt u zich de voordelen voorstellen die met deze testaanpak kunnen worden bereikt? Hier is een overzicht:

  • Maximale productiviteit met de huidige opstellingen
  • Vermijden van geratel
  • Langere levensduur van het gereedschap
  • Vermindering van de cyclustijden
  • Vermindering van het aantal afvalstukken
  • Betere kostenraming voor offertes

Het duurt slechts enkele minuten om deze test uit te voeren, dus u kunt vragen om een snelle test op enkele van uw bewerkingen voordat u er een standaard van maakt op de werkvloer. Neem contact met ons op om hier meer over te weten te komen en het in uw werkplaats te implementeren!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be