3D-printen van glazen voorwerpen

08 november 2021
Astrid Dejosé
Guido Heunen

Glas is een nieuw materiaal voor 3D-printen. Het is in de handel verkrijgbaar in de vorm van met silica geladen harsen. Het Sirris Additive Manufacturing team onderzoekt de mogelijkheden van deze nieuwe en zeer innovatieve materialen.

Additive manufacturing - ook bekend als 3D-printen - maakt de productie mogelijk van objecten met een (uitzonderlijk) complexe geometrie, fijne details, interne structuren en specifieke rastervullingen. Naast metaal, kunststof en keramische materialen, wordt nu ook glas toegankelijk in de vorm van met silica geladen harsen. Voorgevormde glasobjecten kunnen worden geprint door middel van uv-printtechnieken en vervolgens getransformeerd in gesinterd silicaglas.  

Momenteel onderzoekt het Sirris Additive Manufacturing team de mogelijkheden van deze nieuwe, innovatieve met silica geladen harsen.


Denkt u dat er voor uw bedrijf een nieuwe opportuniteit in het verschiet ligt om complexe voorwerpen uit glas te vervaardigen? Aarzel dan niet om met ons contact op te nemen!

Auteurs

Heb je een vraag?

Stuur ze naar innovation@sirris.be